Lena Sundström har redan tidigare varit programledare för Kalla fakta. Nu är hon tillbaka i den undersökande journalistiken efter att ha varit tjänstledig från sin roll som samhällskommentator för TV4Nyheterna.
- Samhällsjournalistik är det jag brinner för och i dag finns det så många nya möjligheter att avslöja och berätta om missförhållanden i samhället. Jag hoppas att mitt personliga engagemang kan tillföra ett nytt tilltal i den undersökande journalistiken, säger Lena Sundström.

Lena Sundström nominerades 2010 till Stora Journalistpriset i klassen "Årets förnyare" för TV4-dokumentären Dom kallar oss rasister. Hon har också tilldelats Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4:
- Lena Sundström är en mycket kunnig journalist och en duktig programledare. Dessutom är hon en utmärkt drivkraft i vår ambition att utveckla programmet, hitta nya sätt att berätta och bygga programmet på flera plattformar.

Lena Sundström kommer även att leda livedebatten i TV4 News direkt efter Kalla fakta i TV4.
- Hon kommer att locka tittarna att följa med över till live-debatten. Lena är redan en stark röst i samhällsdebatten och kommer att skapa spännande samtal i Kalla fakta studio, säger Mia Lindqvist, programchef för Nyhetsbolaget, som producerar nyhets- och samhällsprogrammen för TV4 och TV4 News.

Kalla fakta flyttar i vår från onsdagar till söndagar, och säsongen utökas den här säsongen med två program till tio program. Programstart är den 10 mars klockan 19:30.