Det var över en halv miljon svenskar som såg Kalla faktas reportage om gasledningen i Östersjön. Många tittare upprördes av det politiska spelet och det rysk-tyska bolaget Nord Streams makt över lokala politiker.

En av dem är Martin, som delar med sig av sina åsikter på Kalla faktas diskussionsforum:
”Maffia metoder som Nord Stream håller på med. Att uppvakta nyckel personer i remissinstanser på detta sätt måste vara olagligt? Ge miljardböter till Nord Stream som vi kan investera i något hållbart istället. Detta måste uppmärksammas i EU. Luktar rutten fisk. Tack Kalla Fakta för ett mycket bra program”, skriver han.

"Det luktar rutten torsk lång väg"

Enligt Frans är det tydligt att flera remissinstanser har tagit emot mutor:
”När remissinstanser som Gotlands kommun, Högskolan på Gotland mfl tar pengar, mångmiljonbelopp, av företag vars verksamhet som de ska yttra sig om så är det inget annat än en muta. Vad man än kallar det för officiellt... som bidrag utan uppbindningar till framtida projekt, extern finansierad forskning”, skriver han.

Signaturen Petter öser beröm över Kalla fakta:
”Mycket bra program, det luktar rutten torsk lång väg”, skriver han.

"Ett ytterst olämpligt handlingssätt"

En anonym tittare menar att det är ”självklart att alla som tagit emot pengar påverkats” och fortsätter resonemanget:
”Vad som är mest uppseendeväckande är att statsministerns sekreterare uppträder på det sätt hon gör - dvs. med den insyn och kunskap hon har fått som en av regeringens företrädare. Regeringen borde på ett tydligt sätt markera det ytterst olämpliga i detta handlingssätt. Hur kan beslut bli trodda, när pengar eller allmosor köper beslut? Usch, vilket samhälle vi tvingas leva i! Kalla fakta har heder av att avslöja bedrövelsen!”

"Inte lust att semestra på Gotland"

Men alla håller inte med. En anonym tittare skriver så här:
”Vilket oerhört risigt reportage! Om man skulle gå på Kalla faktas linje så skulle det vara i stort sett omöjligt att byta arbete, det är väl självklart att man sitter på kritisk information om företaget eller motsvarande. Marknaden har reglerat detta genom sekretessavtal och karantänsregler. Man får väl ändå utgå från att det är något som tagits hänsyn till. Spekulativt och med långsökta slutsatser, populistiskt och dåligt.”, tycker han eller hon.

En annan anonym tittare verkar uppgiven när han eller hon resonerar så här:
”Det verkar ju mer eller mindre som om våra politiker redan har fattat beslutet om gasledningen. Det är synd att pengar kan påverka så mycket i sett sådant viktigt beslut. Om de fortsätter så här så kommer det sluta med att hela Sverige kommer att bli korrupt.”

Och Börje har uppenbarligen funderat på att ändra sina sommarplaner: ”Man får ju inte lust att semestra på Gotland längre”, skriver han efter att ha sett programmet.

Var med och diskutera du också!