Nichola har precis muckat från Mariefredsanstalten. Han är en av de frigivna som KRIS hjälper att komma tillbaka till vardagen och bort från brottslighet.
– Hade inte KRIS funnits så hade jag varit ute i den gamla banan, varit påverkad av droger, säger Nichola.

Åtta månaders fängelse för narkotikabrott

Den första tiden efter muck får Nichola hjälp av KRIS. Han får både jobb och bostad och stöd av personer med liknande bakgrund. Allt för att han inte ska falla tillbaka i kriminella banor.

Ska träffa dottern

Men för Nichola som just sluppit ut från ett åtta månaders fängelsestraff för narkotikabrott är det här en bra dag även om känslorna är blandade.

– Jag ska träffa min dotter och äta lite glass med henne i kväll, säger han till Kalla fakta.
Men först träffar han medlemmar ur KRIS och får äta muckartårta, en grön prinsesstårta, för att fira starten på en tillvaro utan knark eller brott.
– Jag är 21 år och måste ta tag i mitt liv, säger Nichola.
När han ska träffa sin dotter blir det nervöst. Det har gått flera månader sedan han såg henne sist. Kalla fakta är med Nichola när de återser varandra. Och det blir ett kärt återseende. Efteråt sammanfattar Nichola det så här:

"Jag ser ljust på framtiden"

– Det här har varit bästa dagen på många år, säger han. Jag ser ljust på framtiden och hoppas att relationen med min dotter kommer att förbättras.