Efter Kalla faktas granskning av djurplågeriet inom travet ville många travtränare, hästskötare och spelare säga sin åsikt i frågan. Uppfattningarna på diskussionsforumet gick isär.

Signaturen Hästaktiv var en av de tittare som var besvikna på reportaget: ”Jag tycker det är synd att de inte ens visade att det faktiskt finns hästägare och tränare som faktiskt sköter sina hästar väl! Jag tror att majoriteten hästägare och tränare gör allt för sina hästar så att de ska må bra!”.

Tre av fyra tittare vill förbjuda spödrivning

Efter reportaget passade vi på att ställa en fråga tittarna: Är det dags att förbjuda spödrivning?. På måndagsförmiddagen hade över 2800 personer röstat på vår webbfråga. Tre av fyra, eller 74 procent, svarade ja. 23 procent, knappt en av fyra svarade nej. Tre procent säger att de inte vet.

"Blev frisk från fibromyalgin"

Rekordmånga tittare lockades till Kalla faktas diskussionsforum efter reportaget ”Fettkriget”. Den här gången var tittarna mer eniga och ville främst ge Kalla fakta beröm.

"Gick ned 27 kilo"

Christina Gullberg skrev att hon är ett levande bevis för att metoden fungerar och berättar sin historia:
”Jag har ätit efter LCHF i ett år och gått ner 27 kg. Har även kollat kolesterolet mm innan och efter. Men det var lika bra. Många tror ju med så mycket fett att det skulle påverkas. Jag tycker att det är för dj....att personer ska behöva opereras istället för de får stöd och hjälp med matplan m.m. Kanon bra att detta uppmärkasammas i media.”

"Fibromyalgin försvann"

Eva upptäckte att metoden fungerade också på smärtan i kroppen som hon lidit av länge:
”Jag har ätit LCHF i 2 år och redan efter 2 veckor blev jag helt frisk ifrån min fibromyalgi som jag haft i 20 år. Även mina oroliga tarmar blev bra”, skrev hon.

"Självklart är de förkrossade"

I Kalla faktas första reportage för höstsäsongen mötte vi Emma Jangestig, vars två små barn blev mördade. Också där var det många tittare som ville dela med sig av sina åsikter. Många var förundrade över hur stark hon framstod i tv efter att ha förlorat två barn. Andra var bestörta över att det var så pass få tårar som fälldes i programmet.

”Det är bra att tv inte försöker att överdramatisera men nog borde där funnits något mer känslosamt än vad vi fick se”, ansåg en tittare.
Och fler uttryckte sig liknande.
”Emma och hennes föräldrar…fällde inte en tår! Hade det hänt mina barn och barnbarn något sådant hemskt hade jag varit helt förkrossad!”, skrev en annan tittare.
”…Antagligen försöker de vara starka och tänka på barnen som de var när de levde. Självklart är de helt förkrossade, men skulle de bara tänka på det så hade de nog inte orkat leva vidare...”, skrev signaturen Johanna.

En annan granskning som Kalla fakta gjorde under hösten visade att advokater inte utesluts ur Advokatsamfundet trots att de har misskött sig upprepade gånger. Efter programmet var det många tittare som gick in på Kalla faktas diskussionsforum och debatterade frågan:
Kanonreportage! Fortsätt granska! Har varit med om samma sak när min pojkvän blev misshandlad och han och jag fick sitta med de tre misstänkta (och senare dömda) i rätten utan att "vår" advokat bemödade sig att ens prata med oss”.