Slapp fängelse på grund av åldersskäl:

89-årig man. Sexutnyttjade flera flickor i sin bostad. Dömdes 2013 av Örebro tingsrätt för sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Påföljd: villkorlig dom.

75-årig kvinna. Drev byggbolag med struntade i att bokföra intäkter om 2,8 miljoner. Dömdes 2013 av Göteborgs tingsrätt för grovt bokföringsbrott och bokföringsbrott. Påföljd: villkorlig dom, samhällstjänst och näringsförbud.

73-årig man. Drev livsmedelsföretag som gick i konkurs och undanhöll tillgångar på cirka 4 miljoner kronor. Dömdes 2013 av Mora tingsrätt för grov oredlighet mot borgenärer och vårdslöshet mot borgenärer. Påföljd: villkorlig dom och samhällstjänst.

70-årig man. Misshandlade sin hund och hotade ”skicka en kula i huvudet” på ett vittne som ingrep. Dömdes 2013 av Svea hovrätt för djurplågeri och olaga hot. Påföljd: villkorlig dom och 100 dagsböter.

72-årig man. Lurade till sig en bil från ett bilföretag, körde ifrån polisen och krockade med en annan bilist. Tog även ”springnota” från ett flertal hotell. Dömd 2013 för bedrägeri och grov vårdslöshet i trafik. Påföljd: villkorlig dom och 100 dagsböter.

80-årig man. Våldtog vid flera tillfällen dement kvinna på vårdhem. Dömdes 2011 av Luleå tingsrätt för våldtäkt och två fall av sexuellt tvång. Påföljd: villkorlig dom.

71-årig man. Struntade i att deklarera att han fört ut 3,5 miljoner kronor i vinstpengar från sitt företag till ett konto i Schweiz. Dömdes 2010 för grovt skattebrott av Linköpings tingsrätt. Påföljd: villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst.

76-årig man. Körde bil med 1,37 promille alkohol i blodet och utan körkort. Dömdes 2009 av Falu tingsrätt för grovt rattfylleri och. Påföljd: villkorlig dom och 100 dagsböter.