”Ansvaret till att mördarna går fria är den svenska polisen!” Så skriver en person som säger sig vara vän till Romario i Kalla faktas diskussionsforum. Under signaturen ”ung somalisk tjej” skriver hon så här om polisens utredning: ”De agerade så sakta att det bara inte går att beskriva! Ungdomar som lever ute i förorten behövde bara skicka ett sms så fick de reda på vad som hade hänt hur det hade hänt och när det hade hänt, för guds skull! Vad lever vi i för värld nu förtiden om BARN kan få fram fakta snabbare än de svenska myndigheterna då kan man väl bara ana hur snett det går!”

”Får polisen bara hoppa av sådär?”

”Att 2 eller 3 poliser hoppat av från fallet gör mig arg, det är ju deras jobb att arbeta med fallet, och så hoppar de bara av. Är det så vi vill ha Sveriges poliser? Att de kan hoppa av när de vill?” frågar sig signaturen ”Hitta Romarios mördare”.

En kille som kallar sig Jonas anser att detta är typiskt svensk polis. ”Hade det varit en svensk som hade dött så hade utredningen sett helt annorlunda ut!!”, tror han.

”Förhör flickvännerna!”

Kalla fakta frågade tittarna om de tror att mordet på Romario kommer att klaras upp. Dagen efter programmet hade över 1200 personer hade svarat på frågan på Kalla faktas webb. Av dem tror drygt hälften, eller 52 procent av de svarande, att fallet aldrig någonsin blir löst. 27 procent tror ändå att mordet kommer bli löst medan 22 procent svara att det inte vet vad de ska tro.

En tittare har ett tips till polisen och skriver att de borde förhöra flickvännerna till dem som var med den aktuella kvällen.

Många i forumet är upprörda. Enligt en tittare som kallar sig för Pelle har visserligen polisen ”gjort ett skitjobb”, som han uttrycker det. Men han vill också säga att det verkliga ansvaret ligger ”hos dom som har gjort det”. Så här resonerar han: ”Varför låter ett antal killar, som har gjort detta, en 18-årig kille ta på sig detta då han med all sannolikhet inte har gjort detta?? Jo, dom är fega kräk som låter någon annan ta på sig vad dom gjort.”

Även signaturen J-dog är inne på samma spår: ” Fega jävlar säger jag bara om dom inblandade som inte står för sina handlingar, ni är inte män, utan små pojkar som borde växa upp.”

”Han vet vem mördaren är”

Flera av besökarna på diskussionsforumet skriver att de lever i Husby - stadsdelen där Romario bodde.
”Romario är min granne och den andra som var med Romario, den som knivhöggs, är min vän. Han vet vem mördaren e men är rädd för att bli mördad som Romario om han säger till polisen.”, skriver en Husbybo som vill vara anonym.

”Husby blir aldrig mer sig likt”

Signaturen ”Ung i förorten” skriver ”…finns inget mer att säga än att jag personligen vet att Husby aldrig kmr bli sig likt mer. Ingen kommer någonsin bete sig som de gjorde mot polisen innan och polisen har bara sig själva att tacka!”

”Det är helt oförståeligt hur en utomstående som en gång varit chef över dem som hållit i utredningen och varit fosterförälder åt en misstänkt under utredningens gång får samtala och skjutsa misstänkta samt få information om gripande innan de ens skett! Att en ny undersökning bör ske är utom tvivel!!”, skriver ytterligare en anonym tittare.