Kingsizegalan

27 februari
27 februari

Senaste från Kingsizegalan

Videohälsningar från Kalle Gracias, Beldina och Löstfolk

Nu är det endast dagar kvar till Sveriges enda hiphopgala och röstningen är avslutad. Ladda upp inför galan med videohälsningar från tre av de liveakter som...

Nu är det endast dagar kvar till Sveriges enda hiphopgala och röstningen är avslutad. Ladda upp inför galan med videohälsningar från tre av de liveakter som kommer att göra kvällen magisk!

Här kommer hälsningar från rapparna Kalle Gracias och producenten Jakk Who, rnb/soul sångerskan Beldina och hiphopgruppen Löstfolk som dessutom premiärspelar sin nya singel under galan och gästas av Dani M på scen.

Kalle Gracias videohälsning:

Beldinas videohälsning:

Löstfolks videohälsning:

Andra artister som uppträder under kvällen är: Näääk & Nimo, Yarah Bravo, Lokal & Green Line Army, Kumba Allyawan & Gee Dixon, Ken Ring med Keya & TNT och sist men inte minst Joey Badass.

Fler artister klara för Kingsizegalan 2015

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall under...

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall under pampiga premisser. Nu presenteras fler artister som är klara för galan, däribland Lyckliga gatan-bekantingarna Näääk, Kumba, Allyawan och Gee Dixon.

Nya artister som är klara för galan:

Näääk & Nimo

Stockholmsduon Näääk & Nimo har under många år varit en av Sveriges mest populära rapduos. Med ett flertal album under bältet senaste åren tycks de två vara oskiljaktiga när det gäller att framträda på scen, så även när man intar scenen på Kingsizegalan 2015. Näääk (backad av Nimo) blev dubbelt prisad på Kingsizegalan 2013 samt är nominerade till Årets video vid årets galahändelse. Näääk & Nimo med Kaliffa släppte i december en uppmärksammad singel med välbehövliga sommarvibbar i en video inspelad i Barcelona. Näääk har under vintern varit högaktuell som programledare i kritikerrosade Lyckliga gatan på TV4, men har parallellt arbetat med Nimo i studion på en ny skiva för release senare i år.

Yarah Bravo 

En av Sveriges mest internationellt profilerade kvinnliga MC:s har under ett tiotal år haft Europa som arbetsfält. Runt millennieskiftet lämnade Yarah Bravo skånska Lund för en tillvaro London. I England ingick hon i gruppen One Self och arbetade/turnerade frekvent med DJ Vadim världen över. Efter nästan ett decennium på de brittiska öarna flyttade hon sedan till New York för ett par års tid men återvände därefter til Berlin där hon nu har sin bas. Med skivan Love Is The Movement (nominerad till "Årets EP") i bagaget på denna hemresa mot Sverige kommer hon för ovanlighetetens skull vissa upp sitt engagerade och karismatiska scenspråk, på hemmaplan.

Kumba, Allyawan & Gee Dixon

Landskrona-rapparen Kumba, med bas i Stockholm, har under 2014 på allvar gjort entré på den svenska hiphopscenen efter sin medverkan på Knäpper mina fingrar remix" och egna singeln I staden och medverkan i Lyckliga Gatan. Allyawan från Jönköping har under många år förfinat sina kunskaper bakom micken med ett flertal mixtapes, videos och battles. I år har han gästat på ett flertal singlar och släppt EP:n Dümma mig via Redline Recordings och är högaktuell medverkande i kommande veckas TV4-episod. Gee Dixon från Visättra i södra Stockholm har med gästinhopp på singeln Swish och egna singelsläppet Mitt liv / Molnen skingras introducerat sig för den svenska TV-publiken med en skön tolkning av Arja Saijonmas Jag vill tacka livet.

Mer:

Joey Bada$$ klar för galan

Fler klara artister: Ken Ring, Dani M, Beldina m.fl.

Joey Bada$$ klar för Kingsizegalan!

Joey Bada$$ har av många setts som framtiden för hiphop. Nu kan Kingsize i samarbete med Live Nation stolt meddela att den Brooklynbördige rapparen kommer till...

Joey Bada$$ har av många setts som framtiden för hiphop. Nu kan Kingsize i samarbete med Live Nation stolt meddela att den Brooklynbördige rapparen kommer till Stockholm för en efterlängtad konsert i samband med Kingsizegalan 2015 på Annexet, fredagen den 27 februari!

För två dagar sedan, 20:e januari, lämnade Joey Bada$$ tonåren bakom sig och fyllde 20 år. Lägligt nog passade han också på att samma dag släppa sitt eftertraktade debutalbum ”B4.DA.$$” (uttalas ”Before Da Money”). Det är ett album som redan innan sitt släpp talats om som en ”gamechanger” i genren. Skivan har skapats tillsammans med stora namn som DJ Premier, Action Bronson, Hit-Boy och givetvis kollegor från Joeys Brooklynbaserade Pro Era-crew.

 Det var 2012 som Joey Bada$$ först drog blickarna till sig med sitt första mixtape, ”1999”, som genererade flera utmärkelser och hyllningar. Han utsågs bland annat till ”Rookie Of The Year” på BET Hip Hop Awards och fick fina vitsord från Rolling Stone, Billboard, MTV och hiphopikonen Jay-Z. Efter två hyllade mixtapesläpp stod Joey Bada$$ på Way Out Wests scen i somras vilket innebar hans första Sverigebesök. Så sent som i december förra året skulle han ha spelat i Stockholm, men tvingades tyvärr ställa in hela Europaturnén på grund av ett dödsfall i hans närhet.

Med stor hype och debutalbumet i ryggen är han äntligen på väg tillbaka till Sverige och Stockholm för att bjuda på en hel konsert som en avslutande del av Kingsizegalan 2015.

ÅLDERSGRÄNS: 13 år (separata barer för 18+)

Köp biljetter här!

Kingsizegalan 2015

Årets hiphop-fest på Annexet vid Globen 27:e februari.

Årets hiphop-fest på Annexet vid Globen 27:e februari.

För fjärde året i rad är det äntligen dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall, under pampiga premisser. Nytt för årets gala är att Live Nation och Kingsize har inlett ett samarbete och att Kingsizegalan expanderar till större lokaler och tar över Annexet för en kväll.

Fredagen den 27:e februari går galan av stapeln och biljetterna finns nu att köpa via www.livenation.se

På galan kommer den svenska hiphopeliten att finnas på plats och på scen kommer vi bland annat att få se:

Ken Ring med gästande artister från Masa Music
LöstFolk
Dani M
Beldina
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra (Kusten Klick & Random Bastards)

Fler svenska artister tillkommer inom kort.

Direkt efter galan blir det en konsert med en internationell artist som presenteras senare.

Behrang Miri klar som konferencier för Kingsizegala

Idag är det klart att den högaktuella programledaren och rapparen Behrang Miri blir konferencier för Kingsizegalan 2015.

Idag är det klart att den högaktuella programledaren och rapparen Behrang Miri blir konferencier för Kingsizegalan 2015.

Den 27:e februari flyttar Sveriges största hiphopgala in i Annexet vid Globen. Fler hiphop-älskare kommer ha chansen att få uppleva denna festliga tillställning och se sina favoriter prisas i ett tjugotal kategorier samt liveuppträdanden. Med en större publik och större arena så är vi glada att idag få presentera mångsysslaren Behrang Miri som konferencier för Kingsizegalan 2015.

- Det är en stor ära för mig att få möjligheten att leda årets Kingsizegala. Jag är stolt över att kunna vara en del av denna svenska hiphop rörelsen och Kingsize har varit och är en väldigt viktig plattform i att lyfta och synliggöra den kraft som finns inom svensk hiphop, säger Behrang Miri om sitt nya uppdrag.

Lundasonen Behrang Miri är även aktuell med sitt deltagande i årets upplaga av Melodifestivalen tillsammans med Victor Crone. Låten "Det Rår Vi Inte För" har fått sin inspiration från Jay Z:s och Alicia Keys låt "Empire State of Mind". Redan 2008 gjorde Miri släppte sitt debutalbum "Boken om mitt liv" och har bara det senaste året bland annat varit programledare för Aftonbladet TV:s debattprogram "Partiprogrammet". Han har även varit programledare för P4 Malmöhus och Svensktoppen Nästa i Skåne samt ledde Malmös lag i SVT:s "Det Stora Matslaget" där han tog hem hela vinsten.

- Jag lovar att tillsammans med publiken, alla pristagare, alla artister och alla tittare där ute gå loss så mycket som det bara går, säger Behrang.

Alla nominerade i Kingsizegalan 2015

Här hittar du hela listan med de nominerade i Kingsizegalan 2015.

Här hittar du hela listan med de nominerade i Kingsizegalan 2015.

Stötta dina favoriter genom att rösta här!

Årets Låt

Albin med Kristin Amparo – Din Soldat

Dani M ft Allyawan – All In

Ison & Fille – Länge Leve Vi

Labyrint – Fakkin Fin

Linda Pira – Knäpper Mina Fingrar Remix

Lorentz ft Joy & Duvchi– Där Dit Vinden Kommer

Medina – Se På Mig Nu

Årets Album

Ison & Fille – Länge Leve Vi

Labyrint - Garalaowit

Lorentz – Kärlekslåtar

Parham – Pojk

Simon Emanuel – Le För Kameran

STOR & Aki – Redline Is For The Children

Timbuktu – För Livet Till Döden

Årets Grupp

Alaska – Alaska

Bob Village – Puglife

Ison & Fille – Länge Leve Vi

Labyrint - Garalaowit

Looptroop Rockers – Naked Swedes

Som Fan - Sellout

SödraSidan – För Evigt Unga

Årets Soloartist

Gonza-Ra - Lavinfara

Lorentz – Kärlekslåtar

Organismen – Alla Kungar Bär Inte Krona

Parham - Pojk

Rapper kC – Vibes Of Life

Simon Emanuel – Le För Kameran

Timbuktu – För Livet Till Döden

Årets Producent

Broke N Tipsy

Chords

Ezzo Fresh

Mack Beats

Stress

The Salazar Brothers
Tinitus


Årets Genombrott

Joy

Ivory

Kumba

Kusten Klick

OIAM (Adam Kanyama, Samboii & Gedz)

Parham

Rosh

Årets Live

CLEO

Ison & Fille
Kartellen

Labyrint

Lorentz

Silvana Imam

Timbuktu


Årets EP

Adam Kanyama – Jag Mot Världen

Allyawan – Dümma Mig

Cleo, Kristin Amparo & Broke N Tipsy – Vem E Han

Finess – Produkt Av Min Miljö

Mohammed Ali - 50 Länder

Silvana Imam – När Du Ser Mig Se Dig

Yarah Bravo – Love Is The Movement

Årets Video

Alaska - Saudi ft Dim Out (Regi: Axel Söderlund)

Carlito ft Aleks & Ison – Ensam (Regi: Oliver Martin)

Cleo & Kristin Amparo, Broke 'N Tipsy - Gå På Salong (Regi: Ninja Thyberg)

DC Grimsta - När vi går (Regi: Emilio Di Stefano)

Näääk & Nimo ft Chapee “Den Går Bam!” (Regi: John och Karl-Uno Lindgren)

Parham - Lova mig själv (Regi: Patrik Vincent)

Timbuktu – Annie Leibovitz (Regi: Måns Nyman)


Årets Reggae/Dancehall

General Knas – Folkets Röst

Governor Andy – Steget

Norris Man & Hot This Year Band – Real

Leafnuts Manifestations

Partiet – Supervalåret

Slag Från Hjärtat - #slagfranhjartat10ar2014

Solklart – Frön


Årets Soul/RnB

Fatima – Yellow Memories
Jasmine Kara – Unbreakable
Kim Cesarion -Undressed

Mapei – Hey Hey

Sebastian Mikael – Speechless
Seinabo Sey For Madeleine

Snoh Aalegra – There Will Be Sunshine

Årets Klubb

Colors (Göteborg)

Karateklubben (Norrköping)

Lydmar (Stockholm)

Random Bastards (Umeå)

Syrran (Malmö/Stockholm)

The Bridge(Göteborg)

Woohah! (Malmö)

Året DJ

DJ Beneaf

DJ Black Moose
DJ Eka Scratch

DJ Finest

DJ Pure P

Håll Käften och Dansa

Sugarcane


Årets Original

Art By OK OK

Ametist Azordegan

Bängan Lagerblad

Femtastic Youth

Rösta För Din Ort

SLAJS

Streetstar

Årets Svenska Streetwear

All City Halos
Galagowear

Happy People

Junkyard XX-Xy

New Black

Random Bastards

Street Hippies

Årets Utländska Låt

Drake – 0 To 100

Iggy Azalea – Fancy

Future – I Won

Kendrick Lamar – i

Nicki Minaj – Anaconda

Wiz Khalifa – We Dem Boyz

Yelawolf - Till It’s Gone

 Årets Utländska Album

Angel Haze – Dirty Gold

Childish Gambino – Because The Internet

Future - Honest

Iggy Azalea – The New Classic

Run The Jewels (El-P & Killer Mike) – Run The Jewels 2

Schoolboy Q – Oxymoron

Wiz Khalifa – Blacc Hollywood


Årets Utländska Live

Chance The Rapper

Drake

Earl Sweatshirt

Kanye West

Method Man & Redman

Outkast

Schoolboy Q

Årets Utländska Soul/R&B

August Alsina – Testimony

Beyoncé – Beyoncé

Jhene Aiko – Souled Out

John Legend – Love In The Future

Pharrell – G I R L

Sam Smith – In The Lonely Hour

Tinashe – Aquarius

Årets Utländska Video

Action Bronson – Easy Rider

Angel Haze ft Sia – Battle Cry

Common ft Vince Staples - Kingdom

Childish Gambino – Telegraph Ave

Eminem ft Nate Ruess - Headlights

Joey Bada$$ - Christ Conscious

Wiz Khalifa – Stayin Out All Night

Rösta här!

Sveriges enda hiphopgala presenterar de nominerade

Kingsizegalan, Sveriges enda musikgala med fokus på svensk hiphop, avslöjar i dag de nominerade i ett tjugotal kategorier. Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och...

Kingsizegalan, Sveriges enda musikgala med fokus på svensk hiphop, avslöjar i dag de nominerade i ett tjugotal kategorier. Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och Labyrint är bara några av de artister som har chansen att ta hem statyetter i flertal kategorier under årets största hiphopfest fredagen den 27:e februari 2015.

Måndag 29:e december öppnas röstningen till Kingsizegalan 2015 och det är uteslutande det svenska folket som röstar fram sina favoriter. Röstning sker från detta nu genom att besöka www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Nytt för i år är att galan tar på sig en större kostym och flyttar in på Annexet vid Globen och öppnar upp dörrarna för en större publik och även fortsatt visas live i TV4 Play. Årets gala är startskottet för ett
samarbete med Live Nation där Kingsize och en av världens största konsertarrangörer slår sina påsar ihop för att bjuda på en galakväll utöver det vanliga:

- Det känns optimalt för att galan skall kunna ta ytterligare ett steg framåt och växa. Samarbetet innebär att vi kan lägga större artistbokningar och flytta galan till en ännu större arena för att maximera upplevelsen på plats för alla gäster. TV4 även de valt att gå in och stötta galan för tredje året i rad och livesänder Kingsizegalan 2015 via deras Play-tjänst. På så vis kan alla uppleva den magiska tillställningen oavsett var man befinner sig via sin dator, platta eller mobil, säger Matthias Sjödin, Marknadschef Kingsize Magazine.

Redan 2012 tog Kingsize Magazine / Kingsizemagazine.se, som den största medieaktöreren på den svenska hiphopscenen, initativ till att arrangera den första galan för att hylla svensk hiphop-kultur. Sedan dess har utvecklingen inom svensk hiphop varit explosionsartad och varje år har galan växt i omfattning. På de tre tidigare galorna har många hyllade svenska artister, som Linda Pira, Kartellen, Näääk & Nimo, Labyrint, Cleo & Kristin Amparo, Kapten Röd, Seinabo Sey, Kim Cesarion och Timbuktu, uppträtt live under galan. Tobias Carlsson, chefredaktör för Kingsize Magazine och juryordförande, säger:

- 2014 har varit ett år då svensk hiphop återigen har visat sig från bästa sidan. Med det i åtanke är Kingsize glada att kunna presentera en musikgala som har en unik bredd vad gäller etablerade artister kontra nykomlingar och ambitionen att arbeta aktivt med ett genusperspektiv på en mansdominerad hiphopscen. Vi ser fram emot en spännande prisutdelning, fantastiska artistuppträdanden och en storslagen festkväll utöver det vanliga där den röda mattan rullas ut och vi tillsammans hyllar årets främsta insatser.

Artistuppträdanden under/efter galan presenteras löpande under januari/februari.

Biljetter till Kingsizegalan 2015 släpps i januari månad via www.livenation.se. Kommande gala öppnar även dörrarna för en yngre publik då det på Kingsizegalan 2015 är 13-årsgräns (det kommer även finnas separat servering för besökare över 18 år).

Här hittar du alla nominerade!

Här är artisterna som uppträder live på Kingsizegalan 2014

Nio liveakter, bland andraKartellen, ställer sig på scenen när Kingsizegalan går av stapeln den 27:e februari. Hela galan sänds live i TV4 Play.

Nio liveakter, bland andraKartellen, ställer sig på scenen när Kingsizegalan går av stapeln den 27:e februari. Hela galan sänds live i TV4 Play.

Adam KanyamaCleo & Kristin Amparo, Kartellen och Etzia – där har du några av de nio liveakter som uppträder under årets upplaga av Kingsizegalan.

Galan hålls torsdag den 27:e februari på Solidaritet Arena i Stockholm och TV4 Play sänder live.

SE LIVE SÄNDNINGEN FRÅN 19:00 HÄR

Alla liveakter på Kingsizegalan 2014

* RMH

* Cleo & Kristin Amparo

* Etzia

* Kartellen

* Rawda

* Sabina Ddumba

* Som fan

* Piraterna

* The Order