Nya artister som är klara för galan:

Näääk & Nimo

Stockholmsduon Näääk & Nimo har under många år varit en av Sveriges mest populära rapduos. Med ett flertal album under bältet senaste åren tycks de två vara oskiljaktiga när det gäller att framträda på scen, så även när man intar scenen på Kingsizegalan 2015. Näääk (backad av Nimo) blev dubbelt prisad på Kingsizegalan 2013 samt är nominerade till Årets video vid årets galahändelse. Näääk & Nimo med Kaliffa släppte i december en uppmärksammad singel med välbehövliga sommarvibbar i en video inspelad i Barcelona. Näääk har under vintern varit högaktuell som programledare i kritikerrosade Lyckliga gatan på TV4, men har parallellt arbetat med Nimo i studion på en ny skiva för release senare i år.

Yarah Bravo 

En av Sveriges mest internationellt profilerade kvinnliga MC:s har under ett tiotal år haft Europa som arbetsfält. Runt millennieskiftet lämnade Yarah Bravo skånska Lund för en tillvaro London. I England ingick hon i gruppen One Self och arbetade/turnerade frekvent med DJ Vadim världen över. Efter nästan ett decennium på de brittiska öarna flyttade hon sedan till New York för ett par års tid men återvände därefter til Berlin där hon nu har sin bas. Med skivan Love Is The Movement (nominerad till "Årets EP") i bagaget på denna hemresa mot Sverige kommer hon för ovanlighetetens skull vissa upp sitt engagerade och karismatiska scenspråk, på hemmaplan.

Kumba, Allyawan & Gee Dixon

Landskrona-rapparen Kumba, med bas i Stockholm, har under 2014 på allvar gjort entré på den svenska hiphopscenen efter sin medverkan på Knäpper mina fingrar remix" och egna singeln I staden och medverkan i Lyckliga Gatan. Allyawan från Jönköping har under många år förfinat sina kunskaper bakom micken med ett flertal mixtapes, videos och battles. I år har han gästat på ett flertal singlar och släppt EP:n Dümma mig via Redline Recordings och är högaktuell medverkande i kommande veckas TV4-episod. Gee Dixon från Visättra i södra Stockholm har med gästinhopp på singeln Swish och egna singelsläppet Mitt liv / Molnen skingras introducerat sig för den svenska TV-publiken med en skön tolkning av Arja Saijonmas Jag vill tacka livet.

Mer:

Joey Bada$$ klar för galan

Fler klara artister: Ken Ring, Dani M, Beldina m.fl.