Serien om dockan Kjell sändes första gången 2007 i ZTV och säsong två gick i SVT 2009. Sedan dess har efterfrågan på ytterligare en säsong växt och nyheten om en tredje säsong av kultserien mottogs med jubel bland fansen.

– Vi har skrattat oss genom manusarbetet och känner att Kjell säsong tre kommer att bli den bästa någonsin, säger skaparna Björn Carlberg och Daniel Eskils.

Den nya säsongen vandrar från allt till medeltids-filminspelning till en massa jobbsökande, stegrad bostadslöshet och en identitetskris från Peter som förlorar självförtroendet som "underkåver"-hockeytränare. Samtidigt har Birgittas toto- och travfixering eskalerat till allt annat än hälsosamma nivåer och Kjell dras in i kriminalitet och dåligt betalda småjobb.

Så varför älskar man då de här figurerna?

– De kämpar med sina liv. De har de lite tufft och jag tror att det är en av anledningarna till varför man gillar dem. En är travmissbrukare, en annan inbillar sig att han är förföljd och den tredje har ständiga problem med var han ska bo och är arbetslös. Så det är inga succéberättelser direkt, sa skaparna Björn Carlberg och Daniel Eskils till Nyhetsmorgon i början av hösten.

Serien sänds i 24 avsnitt med start den 1 december i TV4 Play.