– Det känns väldigt roligt att få leda Klassfesten igen och jag ser fram emot att bjuda tittarna på en härlig blandning av roliga minnen och spännande tävlingsmoment. Allt i en kunskapsbaserad tappning där tittarna bjuds på både nostalgi och får möjlighet att testa sina kunskaper, säger Renée Nyberg, programledare.

Vem minns sina klasskompisar och vem har glömt allihop? Vem är bäst i klassiska skolämnen som matte, syslöjd och musik, och vem minns allt i sin egen historia? I närgångna samtal och engagerande utmaningar får vi reda på allt som är värt att veta om våra kändisars liv innan de blev berömda. Allt från kvarsittningarna och första uppträdandet, till okända talanger och första kyssen. Några av deltagarna i höstens säsong av Klassfesten är Morgan Alling, Kalle Moraeus, Agneta Sjödin, Stefan Holm och Camilla Läckberg. Den klass som vinner bjuds på en lyxig klassfest direkt efter inspelningen.

– Har vi inte alltid undrat hur Leif GW egentligen var som tonåring? Och iscensatte Camilla Läckberg mord på roliga timmen? Spelade Kalle Moraeus bara fiol eller hängde han i rökrutan också? I höst kommer våra tittare att få veta, när dessa modiga kändisar bjuder på sig själva och sin historia. Det kommer att bli överraskande, spännande och roligt, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

Klassfesten har premiär under hösten 2017 i TV4 och TV4 Play.