Renée Nyberg bjöd in till klassfest när det klassiska formatet Klassfesten åter tog plats i tv-rutan. Och vilken fest det blev. Premiäravsnittet där Maria Lundqvist och Morgan Alling tävlade sågs av 870 000 tittare med en tittarandel på 33,5 procent i åldersspannet 15-65.

– Lördagens gäster Morgan Alling och Maria Lundkvist bjöd verkligen på sig själva och jag vågar lova att vi har många fler roliga och överraskande program att bjuda på i höst. Redan på lördag kommer Camilla Läckberg och Anders Bagge till Klassfesten-studion och vi har grävt fram alla deras gamla gymnasiesynder, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent TV4.

Kampen om tittarna under lördagskvällen vanns, om än knappt av TV4 och Klassfesten då SVT:s Duellen nådde 865 000 tittare och andelen 29,9.

– Det är alltid svårt att presentera nya program i tablån. Speciellt då SVT:s Duellen hade premiär redan veckan innan med stor publik. Att då så många av tittarna valde Renée Nybergs roliga Klassfest i lördags är ett kvitto på att gammal god underhållning fortfarande håller. TV4 vinner fajten!, slår Hans fast.

Här är höstens alla gäster och programmet sänds lördagar 20.00 i TV4 och på TV4 Play

26/8 – Morgan Alling och Maria Lundqvist

2/9 – Camilla Läckberg och Anders Bagge

9/9 – Björn Ferry och Lotta Engberg

16/9 – Peter Magnusson och Pernilla Wahlgren

23/9 – Stefan Holm och Marie Serneholt

30/9 – Andreas Lundstedt och Pia Johansson

7/10 – Kalle Moraeus och Agneta Sjödin

14/10 – Dragomir Mrsic och Magdalena Forsberg