Början på sidans innehåll

Kina varnar för brutal svensk polis efter hotellbråk – "En monumental kulturkrock"

2018-09-17 • 7 min 24 sek

Ett hotellbråk tidigare i september har väckt stor uppmärksamhet i helgen. Det handlar om ett hotellbråk där tre kinesiska turister avvisades av polisen. Händelsen filmades och spreds i sociala medier och väckte starka känslor från kinesiskt håll – så pass starka att kinesiska ambassaden i Stockholm gick ut med en varning till kinesiska turister i Sverige. UD:s presschef Patric Nilsson och utrikeskorrespondent Bosse Lindwall, som bott i Kina flera år, kommenterar.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.