Början på sidans innehåll

I dag startar rättegången mot kulturprofilen - så ser bevisläget ut

2018-09-19 • 3 min 1 sek

Nyheternas reporter Per Hermanrud är med och bevakar rapporten på plats. Här berättar han om dagens rättegång och vilka uppgifter som åklagaren har att gå på inför rättegången mot kulturprofilen. Försvarsadvokat är Björn Hurtig och målsägandebiträde är advokaten Elisabeth Massi Fritz. I det ena fallet har Arnault, enligt åtalet, med våld tvingat kvinnan att utföra oralsex på honom, för att senare våldta henne vaginalt. I det andra fallet har han haft sex med henne när hon sov
Kvinnan har då, enligt åtalet, "befunnit sig i en hotfull situation och känt allvarlig rädsla och därmed saknat förmåga att värja sig."

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.