Början på sidans innehåll

Måns Zelmerlöw om stil: "Jag hade till och med fluga när jag gick och köpte mjölk"

2018-09-25 • 9 min 23 sek

Mångsidiga artisten och nyblivne pappan Måns Zelmerlöf satte sig ner med kompisen och stilexpert Alexander Wiberg och började klura på hur en modern gentleman är. Resultatet blev livsstilsboken som heter just "Den moderna gentlemannen". Men eftersom det är 40 år sedan kultfilmen Grease hade premiär och Måns faktiskt spelat Danny Zuko får han förstås även prata om det samt det faktum att han nyligen blivit pappa.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.