Början på sidans innehåll

Jenny Wilson: "Jag har länge längtat efter att jobba med scenkonst"

2018-11-08 • 8 min 38 sek

När skådespelare i Hollywood gick samman under hashtagen #Metoo spred det sig snabbt till andra delar av världen. Idag - för exakt ett år sen För exakt ett år sedan samlades 703 skådespelare på Södra teaterns scen i ett gemensamt upprop #TystnadTagning - för att berätta om dom sexuella övergrepp och trakasserier som dom bevittnat eller utsatts för i film- och teaterbranschen.
I dag ställer sig artisten Jenny Wilson på scenen för att med en dramatiserad konsert berätta sin upplevelse och kamp efter den våldtäkt hon utsatts för.Hör Jenny och Py Huss-Wallin berätta om föreställningen och premiärnerverna.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.