Början på sidans innehåll

De vann Augustpriset: ”Skogsbränderna var en bra reklamkampanj för min bok”

2018-11-27 • 7 min 9 sek

I går kväll presenterades vinnarna till årets Augustpriser. Det prestigefyllda svenska bokpriset delades ut för 30:e gången. Vinnarna Linnea Axelsson och Magnus Västerbro berättar om sina vinnande böcker.

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.

Jullåten fyller 40 år: ”Kärleksfull men ironisk text”

2 min 47 sek

Den återkommande julhiten ”Mer jul” med Tomas Adolphson och Anders Falk fyller 40 år! Låten har streamats över 37 miljoner gånger. Anders Falk, artist och kompositör, berättar hur låten kom till, vad den har betytt – och att det dessutom kommer en ny version av låten.

Nya restriktioner kan införas nästa vecka – vilka fungerar?

6 min 38 sek

Nästa vecka kan nya coronarestriktioner komma att införas i Sverige, det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten under en presskonferens på torsdagen. Men vad kan det röra sig om för restriktioner? Och vilka ger egentligen effekt? Karin Modig, docent i epidemiologi Karolinska institutet, reder ut.