Början på sidans innehåll

Stora klimatrisker om permafrosten tinar: ”Kol som är fryst i marken kan förstärka den globala uppvärmningen”

2018-11-28 • 7 min 49 sek

Världen håller andan inför det stundade klimatmötet i Polen och det har väl knappast undgått någon hur världen omkring oss påverkats av bland annat miljöförstöringar. I Alaska har den höjda temperaturen fått delar av permafrostan att smälta, vilket gjort att en hel by börjat sjunka och nu måste invånarna flytta. Britta Sannel, är naturgeograf och har forskat på permafrost i 15 år och berättar om riskerna.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.