Början på sidans innehåll

Övergrepp på nätet allt vanligare – så skyddar du dina barn

2018-11-29 • 6 min 9 sek

Tekniken öppnar ständigt nya möjligheter och det gäller tyvärr även de med onda avsikter. I dag släpps en rapport som visar att förövare som utnyttjar barn sexuellt på nätet använder allt mer sofistikerade metoder både för att manipulera bilder och för att sopa igen spåren efter sig. Hur ska vi som föräldrar skydda våra barn? Maria Dufva, kriminolog om länge har ägnas sig åt de här frågorna, och Anna Borglund, vd på Netclean, berättar mer och ger sina bästa råd.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.