Början på sidans innehåll

"Jag tog ett vanligt rutintest - en vecka efter fick jag besked"

2018-12-01 • 11 min

Internationella aidsdagen: För 35 år sedan talade man om hiv och aids som den nya pesten. I dag är läget ett helt annat. Den som blir behandlad med moderna bromsmediciner överför inte smitta - och måste inte längre använda kondom eller informera sina partners.

Vi gästas av Axel Lilja som fick hiv för fyra år sedan och läkaren Anders Sönnerborg har varit med sedan de första fallen upptäcktes.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.