Början på sidans innehåll

George Bush den äldre död: "En vänlig människa och gentleman"

2018-12-01 • 5 min 15 sek

USA:s tidigare president George Bush är död, uppger internationella nyhetsbyråer. Bush, som i bland kallades den äldre, blev 94 år gammal. Nu finns det bara fyra amerikanska ex-presidenter kvar i livet och han var den sista av presidenter som hade deltagit under andra världskriget. Rolf Porseryd berättar om ex-presidentens liv och karriär.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.