Början på sidans innehåll

Doktor Mikael: Då ska du söka vård när du har ont i halsen!

2018-12-04 • 6 min 14 sek

Ungefär en halv miljon svenskar söker vård varje år för olika typer av halsont. Och de flesta läkarbesök sker just kring den här tiden på året, de kyliga vintermånaderna. Doktor Mikael reder ut när det handlar om bakterier och när det är virus som är boven. Dessutom har han handfasta tips på när du behöver söka vård och inte.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.