Början på sidans innehåll

Årets Volontär: "Jag öppnar världar för människor"

2018-12-05 • 6 min 26 sek

Gunilla Yhuel Sätterberg blev Årets volontär 2018 genom att hjälpa äldre att ta till sig den digitala utvecklingen. Verksamhetsledare Maria Alsander från volontärbyrån berättar om varför vi svenskar vill lyfta människors ideella engagemang. Vi svenskar är ett världens mest engagerade länder när det kommer till att jobba ideellt? Så många som varannan svensk engagerar sig frivilligt för andra.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.