Extern länk
Början på sidans innehåll

Hot och våld mot poliser – "Våldet har blivit råare och grövre"

2019-03-04 • 2 min 36 sek

I helgen har det rapporterats om olika situationer med allvarliga hot och våld mot polisen. I Uppsala i lördags fick polisen hot riktade mot sig och har under helgen varit i stabsläge. I Hultsfred blev en polis nästan påkörd vid nykterhetskontroll. Och i Stockholm försökte en person stjäla en gravid persons tjänstevapen. Här berättar polisförbundets vice ordförande Tomas Stjernfledt om hur hot och våld mot poliser ökat.

Evin Ahmad prisas efter succén i Snabba Cash

8 min 1 sek

Evin Ahmad är en av tio europeiska skådespelare som blivit utsedd till årets ”Shooting Star”. Efter succéroller i serier som Snabba Cash och Vår tid är nu är Evin nu en av prisutdelarna på Guldbaggegalan 2022.

Tomas Bodström och Carl Bildt om rättegången mot Ola Bini

5 min 58 sek

Den svenske programmeraren väntar Ola Bini sitter fängslad i Ecuador där är åttalad för dataintrång. I natt svensk tid avslutades rättegången mot honom i huvudstaden Quito. Före detta justitieminister Thomas Bodström berättar om senaste nytt i rättegången och hur Sveriges regering kan sätta press på Ecudaor. Dessutom kommenterar före detta utrikesminister Carl Bildt läget och hur Sverige tidigare satt press på andra stater.