Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och MaxSenaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Wetterstrand om jäv-anklagelserna: ”Ser det inte som ett problem”

2019-03-06 • 10 min 58 sek

Det var i måndags som det före detta språkröret Maria Wetterstrand presenterade sin utredning, tillsammans med partikamraten och miljö- och klimatministern Isabella Lövin. Utredningen föreslår att det ska bli obligatoriskt med mer miljövänligt biobränsle i flygtrafiken, målet är minst 30 procent år 2030. Sen dess har kritiken växt: Wetterstrand sitter nämligen i styrelsen för ett bolag som arbetar med att utveckla just miljövänligt bränsle och har dessutom ett stort antal aktier i företaget. Nu kallar oppositionen Isabella Lövin till miljöutskottet i riksdagen, och en anmälan till konsitutionsutskottet väntas också.

Eleverna rycker in och räddar skollunchen

2 min 53 sek

Den senaste tiden har det varit kris på en hel del skolor runt om i landet. Personalen har blivit sjuka och har därför inte kunnat servera någon lunch i skolan. Men tur att det då finns snabbtänkta ungdomar. Tilda Gustafsson, Emil Tillman Aspefalk och Carl Morenius går tredje året på gymnasiet och har UF-företaget "Korv UF" ihop. De såg en gyllene chans när läget uppstod. Snabbt som attan kom de över med hundratals korvar, ketchup, senap och en grill och sedan rullade pengarna in. ”Eleverna blev jätteglada och uppskattade det väldigt mycket, även lärarna kom och köpte av oss, säger Tilda Gustafsson.