Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Hatstormen mot Leaving Neverland ökar: ”60 bussar i London med fansens budskap”

2019-03-11 • 8 min 54 sek

Många av Michael Jacksons fans är kritiska mot dokumentären. Åtskilliga kampanjer för att stoppa dokumentären pågår världen över. I Sverige har dokumentären anmälts till granskningsnämnden redan innan den sänts. En hel del upprörda åsikter kan konstateras. Musikjournalisten Annah Björk och programledaren Tina Mehrafzoon kan båda vittna om mycket upprörda fans som hotar och hatar.

Dansade utan tröja och blev utkastad - männen fick vara kvar

4 min 11 sek

Elin Nilsson berättar om hur hon i helgen var på nattklubben Trädgår’n och ser hur flera män dansade runt utan t-shirt på dansgolvet. Efter att inte ha mött någon respons från personal, så tänkte hon att det var okej för henne också. Men så var inte fallet- Elin Nilsson blev utsläpad av ordningsvakterna. Det är ju tråkigt att vi inte har samma förutsättningar, säger Nilsson. Vår juridiska expert, Johanna Björkman ger en bild av hur lagen ska tolkas och varför den gör skillnad mellan kvinnor och män.

Kritiken mot förslaget: Fotbolls-VM vartannat år: ”Våldsam kamp pågår”

2 min 24 sek

Fifa har presenterat ett förslag till förbunden om att spela VM vartannat år från och med 2026. Enligt AP överväger flera europeiska nationer att lämna Fifa som en sista utväg för att förhindra att förslaget om VM vartannat år går igenom. Enligt nyhetsbyrån ska flera medlemsländer i Uefa ha informerat ledningen i Fifa om sina avsikter att dra tillbaka sina medlemskap om förslaget vinner laga kraft. Olof Lundh ger en analys av kritiken och kampen som pågår.
Det är en svår fråga som i grunden handlar om pengar, säger Lundh.