Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Flygresenär bokar om sin resa: ”Vi vill inte flyga med den olycksdrabbade flygplanstypen”

2019-03-12 • 5 min 39 sek

När flygresenären Allan Levin, upptäckte att de ska åka med den olyckdrabbade Boingmodellen på semester kände de olust. Nu bokar de om sin resa. Men ännu så länge får de inte tillbaka sina pengar.
Flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll menar att det finns yttre likheter mellan de båda flygolyckorna. Vi står inför ett allvarligt hot om det handlar om ett konstruktionsfel. 5000 plan står färdiga för trafik inom kort.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.