Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Socialt nätverk är avgörande för att komma in på arbetsmarknaden”

2019-03-13 • 6 min 58 sek

Hör Amal Said och Deqa Abukar som bestämde sig för att satsa på kvinnorna i förorten. I det kvinnliga nätverket Womenisa försöker de lyfta både entreprenörskap och självförtroende.

Direktrapportering

Johanna Nordström om hemliga drömmen: “Jag kommer göra det”

7 min 17 sek

Under pandemin har premiären skjutits upp gång på gång. Men nu, ett och ett halvt år senare, är det äntligen dags för Johanna Nordströms standup-turné “Ring polisen!” att dra igång. Hör henne berätta om barndomsdrömmen och premiären som äntligen ska bli av.

Direktrapportering

Så kom Janssons frestelse till: ”En teaterkomedi”

5 min 23 sek

Sista fredagen i september varje år inträffar Janssons-dagen. Det kanske inte är en självklar dag för alla utan kanske snarare en vattendelare? Måltidshistorikern, Richard Tellström reder ut Janssons historia.

Direktrapportering

Här tar rovdjuret en promenad – mitt i stan

45 sek

Från balkongen mitt i centrala Nykvarn fick Sara Högberg plötsligt syn på rovdjuret som var ute på en nattpromenad. Och hon lyckades fånga det hela på film.

Direktrapportering

Han byggde eget bibliotek – i trädgården

2 min 25 sek

Bokmässan pågår för fullt i Göteborg, men det pågår en mindre bokmässa på en villagata i Lundby där Chris Fogelklou har byggt ett minibibliotek. Det är fritt fram för alla att lämna en bok och ta en ny.

Direktrapportering

Spion-experten om toppchefen som greps av säpo: ”Uppseendeväckande"

3 min 15 sek

En man häktas, misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Mannen har tidigare arbetat på Säpo och Försvarsmakten, och är i dag högt uppsatt chef på en annan statlig myndighet. Joakim von Braun, specialist inom underrättelseverksamhet medverkar.

Direktrapportering

IS-kvinna häktad – 12-årige sonen blev barnsoldat: “Ett grovt brott”

3 min 39 sek

En kvinna som anslutit till terrorsekten IS har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha medverkat till att hennes tolvåtige son blev barnsoldat i Syrien. Enligt åklagare är det flera svenska barn som dött i strider för IS. Vi pratar med vår mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson.

Direktrapportering

Måne på vift när Kina firar månfestivalen: ”Kaosartade scener”

1 min

I Kina firar man just nu något som brukar kallas för ”månfestivalen”, vilket ofta ses som Kinas näst viktigaste traditionella högtid efter det kinesiska nyåret. Det här firar man bland annat med dekorationer i form av gigantiska ballonger som ska föreställa uppblåsbara månar. Men, det har visat sig vara ganska svårt att ha koll på denna ”rullande” måne.

Direktrapportering

Sjuåriga Adelina inspiration till bok som lär ut teckenspråk

3 min 16 sek

Adelina Wenthe har downs syndrom och kommunicerar delvis med tecken. Nu har hon och hennes mamma Linda gjort en barnbok där berättelserna finns i textform, men även med tecken som stöd. ”Under hela Adelinas uppväxt har vi saknat en bra bok med tecken”, säger Linda Wenthe

Direktrapportering

Slutspurt i tyska valet: ”Unga väljer parti baserad på bara en fråga“

6 min 44 sek

Tyskland håller val till förbundsdagen den 26 september 2021. Klimataktivisten Greta Thunbergs rörelse Fridays For Future har haft stor påverkan på unga väljare. Många unga väljer politiskt parti baserad på klimatfrågan. TV4:s Jona Källgren och Lisa Grenfors rapporterar direkt från Tyskland inför valet som hålls på söndagen.

Direktrapportering

Tre tonårspojkar omkomna i tragisk bilolycka

5 min 47 sek

Det var på torsdagseftermiddagen som två personbilar frontalkrockade på riksväg 31. Två pojkar, 16 och 17 år, omkom direkt i krocken. De var AIK-supportrar på väg till torsdagskvällens match mot Kalmar. Flera andra fördes till sjukhus. Nu bekräftar polisen att en tredje person avlidit under natten av skadorna från kollisionen, en pojke på 18 år. TV4: Mikael Nilsson rapporterar direkt från Vetlanda.

Direktrapportering

Efterlysningen: Vem har tappat kungens medalj?

4 min 24 sek

Tänk dig att du är ute på stan och plötsligt hittar något som glimmar på marken? Det var precis det som hände Anna Wallin när hon var ute och promenerade utanför Nordstan i Göteborg. Och det visade sig vara en kungamedalj, som delas ut till en liten skara människor för lång och trogen tjänst. Anna satte igång ett detektivarbete för att hitta medaljen. Vi ringer upp både med Anna Wallin och Berit Petersson.

Direktrapportering

Här är gruppen som är lättast att provocera enligt Malin Wollin: “De hatar mig”

11 min

Dagens gäst är ingen mindre än krönikören, författaren och bloggaren Malin Wollin, som nu också är aktuell med den nya boken ”När jag tänker på henne”. I studion passar vi på att be henne rangordna vilka grupper i samhället som tagit mest illa upp av hennes texter genom åren – och det råder ingen tvekan om vilka som är lättast att reta upp.

Direktrapportering