Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och MaxSenaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Mysteriet bakom olycksplanen: "De ropade aldrig 'mayday'"

2019-03-13 • 6 min 53 sek

Efter flygolyckorna med modellen Boeing 737 Max 8 i Indonesien i höstas och i Etiopien i söndags - där sammanlagt 346 människor omkommit - har många flyg- och resebolag nu valt att stoppa sina rutter med just den här flygplanstypen. Flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll förklarar vad han tycker är så mystiskt med de störtade planen, och berättar om de två piloter i USA som redan förra året varnat om problem med just den här modellen.

Cancersjuka barn får köra leksaksbil till operation: ”Lyser upp vardagen”

3 min 38 sek

För att barn som behandlas för cancer på centralsjukhuset i Karlstad ska få det lite bättre under sin tuffa behandling har ideella föreningen Ajabajacancer samlat ihop pengar för att barnen ska få åka leksaksbil till operationen. En av initiativtagarna, Andreas Janliden, säger att det kan vara skrämmande för barn att vistas på sjukhuset och att bilarna kan skänka trygghet och glädje. Andreas berättar också om hans lilla son Alfred som drabbades av cancer.