Extern länk
Början på sidans innehåll

Prisas för att han vågar visa sitt riktiga jag: "Känslomässig bomb"

2019-03-14 • 5 min 14 sek

På torsdagskvällen kommer Berns att brinna - av engagemang. Då hålls årets Eldsjälsgala, där några i Sveriges föreningsliv prisas. I år delas för första gången ett specialpris ut, till en person som står upp mot rasism och fördomar i sociala medier och som har modet att visa sitt verkliga jag. Se pristagaren Loui Sand berätta om sin resa och Ida Björnstad, som ska leda galan.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.