Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

EU-ministerns hårda ord om Brexit: ”Utträdesavtalet ligger fast”

2019-03-14 • 7 min 50 sek

Det var ett känslofyllt och aningen stökigt brittiskt parlament som igår röstade nej till att lämna EU utan ett avtal. Ikväll kommer brittiska parlamentet rösta om huruvida man ska lämna EU den 29 mars – blir det ett NEJ lämnar Storbritannien EU den 29 mars. Blir det ett ja - då kommer Theresa May att be EU om mer tid till ett utträde. Den 21 mars kommer EU i så fall ta ställning till om man ska få mer tid eller inte – men Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) gör klart att det är Storbritannien som måste ta ett beslut kring vad de vill göra – från EU:s håll är det nämligen tydligt att utträdesavtalet inte kommer att ändras.

Motståndet mot Nato-medlemskap minskar

3 min 33 sek

En ny undersökning från Sifo som TV4 låtit göra visar att motståndet mot att gå med i Nato har minskat bland svenskarna i jämförelse med år 2018. Hur ser då stödet ut för Nato i Riksdagen? Ulf Kristoffersson, politisk kommentator på TV4 Nyheterna, analyserar.

Här är tittarnas bilder på Norrsken

1 min 22 sek

I helgen har sociala medier svämmat över av bilder på norrskenet som kunde beskådas under sena lördagskvällen på flera platser i Sverige. Efter fem har fått in många bilder som tittare har tagit.