Extern länk
Början på sidans innehåll

Skräpigt i fjällen – "Man kan gräva sig ner till skräp från 80-talet"

2019-03-20 • 3 min 13 sek

Allt fler väljer att vandra i fjällen, men det har också gjort att nedskräpningen har ökat markant. Det har Stefan Hamréus från länsstyrelsen i Dalarna själv märkt och bestämt sig för att göra något åt det. Vi har med oss Stefan som befinner sig på en snöscooter någonstans i fjällen. Han berättar att folk inte bär med sig sitt skräp hem.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.