Extern länk
Början på sidans innehåll

Hur ska IS-krigarna ställas inför rätta? Så har krigsförbrytare hanterats tidigare

2019-03-20 • 11 min

"Jorden runt med Porseryd" handlar i dag om Syrien och vad man ska göra med de IS-krigare som tagits till fånga och som ska ställas inför rätta.
Hur ska rättvisa kunna skipas för offren – och är en internationell rättsprocess en möjlig väg att gå? Utrikeskommentator Rolf Porseryd berättar hur man gjort i tidigare konflikter som Rwanda och före detta Jugoslavien.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.