Ungas psykiska ohälsa klumpas ihop med vardagliga problem: "Vi missar målet"

Hur mår våra barn och ungdomar egentligen? En bild är att ohälsan bland unga ökar och närmast kan liknas vid en galopperande epedemi. Stämmer det verkligen? Inte helt, om man tar del av en ny studie som pekar på vikten av att nyansera den här bilden. Sofia Kvist Lindholm är en av forskarna bakom studien.

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

”Sverige valde en väg – resten av världen en annan”

Ordet ”flockimmunitet” gick från att vara en fackterm för epidemiologer till att finnas i allas medvetande och har pekats ut som en del av den svenska strategin för att bekämpa pandemin. I boken ”Flocken” har författaren och journalisten Johan Anderberg granskat om det stämmer - och avslöjat en del myter om strategin.

Veckans filmer och serier med Wanda

Filmrecensent Wanda Bendjelloul recenserar filmerna: "The man who sold his skin", "Them", "The house of Pierre Cardin" och "Maronas fantastiska resa". Kolla in hur många solar filmerna får i klippet!

De flyttade till Frankrike och öppnade B&B

Yvonne Tenninge och Mikael Sköldmark hade en dröm om att öppna ett B&B i Frankrike – och gjorde det. Här berättar de om hur man ska tänka för att nå sin dröm. ”Det var tufft i början”, säger Yvonne Tenninge.