Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Steriliserar sig för klimatet: ”Barn är ett otroligt slitage”

Poddaren Gurgîn Bakircioglu planerar att sterilisera sig för att inte belasta klimatet med fler barn. Det för att barn har en betydligt högre påverkan på klimatet om man jämför med både flygstopp och vegansk mat. Hör hans resonemang.

Han har ett av världens fräckaste skägg

Sverigesvepet: Sorsele-bon Niklas Sandqvist har tidigare varit med i en tävling hos P4 Västerbotten, men kammar nu även hem framgångar i världen när han hamnat på topp-12 i den amerikanska tävlingen ”Meanest Beard”.

Han skottar för andra – gratis: "Man är aningen mör"

Sverigesvepet: Mattias Westergren i Umeå har skottat snö gratis åt folk den senaste tiden. Han ville hjälpa till och erbjöd sin snöskottning i sociala medier - både för att komma ut och för att hjälpa till.

Tittarnas bästa snöbilder

Snön vräker ned i delar av landet. Och lite av den har fastnat på bild och skickats in till Efter fem!

Fler förlorar körkortet under pandemin

Sverigesvepet: Nästan 3 900 personer blev av med körkortet i fjol på grund av fortkörning - vilket är en ökning med drygt 800 från 2019. Och polisens analys slår fast att det är på grund av corona.

Skridskoåkaren som blivit superstjärna: ”Jag är lite av en drömmare”

Lägg namnet Nils van der Poel på minnet fram till OS 2022. Van der Poel
blev världsstjärna över natt efter att ha tagit sjunde snabbaste tiden i historien på 10 000 meter och slog därmed flera svenska rekord.
Men träningen tar han chill. Och väljer en helt egen väg till toppen, med bland annat ett två år långt uppehåll från isen.

Program från TV4

Rymdsten slog ner nära Ådalen: ”Väldigt tillfredställande att hitta stenen”

Den ljusstarka bolid som fick fönsterrutor att skaka och förvandlade natt till dag den 7 november förra året slog verkligen ned och delar av den har nu hittats och bekräftats komma från rymden. Det var 66 år sedan en rymdsten hittats på det sättet, berättar Eric Stempels som är astronom vid institutionen fysik och astronomi på Uppsala universitet.

Sverige förlänger avrådan om resor utanför EU: ”Viruset utvecklas i nya miljöer”

Regeringens avrådan från icke nödvändiga resor utanför EU fra, till 15 April handlar såklart om oron för de nya muterade varianter av coronaviruset.
Den sydafrikanska mutationen upptäcktes den 18 december och tros ha uppstått i Nelson Mandela Bay. Hittills har den konstaterats i över 20 länder och senast i går meddelade Nya Zeeland att man upptäckt varianten även där.

Vaccinsamordnaren: ”Mitt liv är en berg- och dalbana”

Det har varit problem med leveranserna av vaccinet. För några veckor sedan meddelade Pfizer att man kommer minska sina leveranser under fyra veckor. Och i fredags var det Astra Zeneca som larmade om kraftigt mindre leveranser till och med mars.
– Jätteintresset för vaccin är av aldrig tidigare skådat slag och säger att allt sker i realtid just nu. Vi ska ha enorm otur om vi inte uppnår vaccinationsmålet, säger vaccinsamordnare Richard Bergström.