Början på sidans innehåll

Finansministern om vårbudgeten: "Jag kan bocka av många saker som jag gått till val på"

2019-04-10 • 7 min 20 sek

Klockan 8:00 på morgonen i dag lämnar regeringen över vårändringsbudgeten till riksdagen. Finansminister Magdalena Andersson (S) berättar om satsningarna och hur det varit för regeringen att förhandla med C och L.

Direktrapportering

R Kelly fälls av jury för flera sexuella övergrepp: ”Kvinnor tas mer på allvar efter #Metoo”

3 min 29 sek

De står nu klart att R Kelly fälls för sexuella övergrepp. Domstolen finner R&B-artisten skyldig på alla åtalspunkter och han döms alltså för ett flertal sexuella övergrepp, människohandel och organiserad brottslighet, rapporterar TV4Nyheternas USA-korrespondent Stefan Borg direkt från New York. Många menar att #Metoo-rörelsen tagit sig in på allra högsta nivå i musikvärlden, säger Borg. Flera kvinnor har i decennier försökt att fälla R Kelly, men då lyssnade man inte på kvinnornas berättelser som man gör nu. Det som sker nu är ett skifte där kvinnor kommer att tas mer på allvar när de berättar om övergrepp.

Direktrapportering

Karlsten om barninfluencers: ”Har 200 000 följare”

6 min 48 sek

Emanuel Karlsten gör sociala medier-spaningar i Nyhetsmorgon och i dag handlar om en viss typ av influencers som väcker blandade känslor – nämligen barn. Det kan vara kändisbarn eller barn som är populära på sociala medier för att de är ovanligt duktiga på något.

Direktrapportering

Stjärnkrögaren ger hittelön till den som hittar personal

2 min 51 sek

Krögaren Sandra Mastio är en av många i restaurangbranschen som har problem att hitta personal nu när restriktioner släpps. Många har lämnat branschen under pandemin och nu när restaurangerna kan öppna igen är det svårt att hitta personal. Därför tar hon nu till ovanliga åtgärder.

Direktrapportering

SPD största parti i Tyskland – ”Lutar åt trafikljus-koalitionen”

13 min

Det är fokus på valet i Tyskland i måndagens Utrikeskollen, med Elisabet Frerot. Utrikeskommentator Lisa Grenfors och reporter Jona Källgren rapporterar direkt från Berlin. Det handlar även om ett nytt skandinaviskt militärsamarbete, ubåtsbråket med Frankrike och separatistledaren Puigdemont.

Direktrapportering

Tyska valet en nagelbitare – "Nu väntar tuffa förhandlingar"

1 min 54 sek

Socialdemokraterna SPD blir största parti med 25,7 procent av rösterna, bara 1,6 procentenheter mer än Kristdemokraterna CDU/CSU.Men spelet för att hitta ett regeringsalternativ börjar nu. Och det kan ta lång tid att få en regering på plats, menar Nyheternas Matilda Boza.

Direktrapportering

Akut bensinbrist i Storbritannien – "Desperationen känns i luften"

3 min 58 sek

I Storbritannien har köerna till bensinmackarna ringlat långa i helgen. Det är den akuta bristen på lastbilschaufförer som ställt till det, där en av förklaringarna är att de många utländska chaufförer som tidigare kört i Storbritannien inte längre får jobba i landet efter brexit. Tomas Kvarnkullen rapporterar direkt från London.

Direktrapportering

Merkels ande svävar över valdagen i Tyskland

5 min 40 sek

Nu har vallokalerna öppnat i Tyskland. Drygt 60 miljoner ska avgöra vem som ska styra landet när förbundskansler Angela Merkel går i pension. För Merkels kristdemokrater har valrörelsen kantats av motgångar och opinionsmätningarna pekar på att Socialdemokaterna kan bli största parti. Men Kristdemokraterna knappar in - rösträkningen kan bli en rysare rapporterar våra utsända reportrar Jona Källgren från Potsdam och Lisa Grenfors från Berlin.

Direktrapportering

Norska Paradise hotel inför ”tumme upp” innan sex

1 min 29 sek

Norska upplagan av Paradise hotel inför ett samtyckeskrav för sina deltagare. De som har tänkt ha sex under programmet måste framöver göra ”tummen upp” mot kameran för att produktionen inte ska avbryta, rapporterar nöjesjournalisten Malin Collin.

Direktrapportering