Premiär för Sveriges yngsta mästerkock – "I år är det mer bus!"

Äntligen är dags för en ny säsong av Sveriges yngsta mästerkock. På menyn står tuffa kulinariska utmaningar för tolv rykande färska småkockar. I dag har vi två av dem här och ska laga lite härlig mat till oss här i Nyhetsmorgon. Ahmed Kassim och Agnes Fredriksson under jurymedlemmen Tina Nordströms ledning.

Tittarfråga - "Jag sexchattade med ett ex, var det otrohet?

Otrohet och svek är något som verkligen engagerar er tittare. Förra gången Relationsakuten var på plats och pratade om otrohet vällde frågorna in därför gör vi nu en del två på ämnet. Här svarar Anna Bennich och Nisse Edwall på tittarnas många frågor om otrohet.
Bland annat ställs frågan: "Vi har inte haft sex på två år och jag sexchattade med ett ex, kan man rättfärdiga mitt misstag? Från otrogen tjej"
Jennys svar är tydligt, men vad säger experterna?

Unga poeten hyllas världen över "Vilken stjärna"

Poeten Amanda Gorman skrev historia i går som den yngsta någonsin att recitera sin poesi under en installationsceremoni. Hon hyllas idag över hela världen för sitt starka tal.

Språkakuten: Det här är svårast med svenska språket

Sara Lövestam och Patrik Hadenius går igenom vad som kan bli extra krångligt när man ska lära sig det svenska språket. Språkakuten visar även några nyord som ni tittare har skickat in.

Stjärnskottet Gustav Lindh prisas "Jag är så lyckligt lottad"

Den internationella juryn för European Film Promotion har valt den svenske skådespelaren Gustav Lindh som en av Europas tio Shooting Stars 2021. Gustav är aktuell i Guldbaggenominerade Orca, och i Viaplay-serien Älska mig. Här berättar han om uppväxten i Västerås, skådislivet och framtiden.

Vaccinsamordnarens lugnande besked efter förseningarna "Påverkar inte"

Den 27 december vaccinerades de första svenskarna för covid-19 och i onsdags var Gun-Britt Johnsson i Mjölby den första att få sin andra dos.
Men allt mer kritik riktas för att det går alldeles för långsamt i Sverige. Sveriges vaccinsamordnare, Richard Bergström, tycker inte att vi behöver vara oroliga för att vissa leveranser faller bort.

VM-kockens enkla tips till hemmagjord pasta

Sebastian Gibrand visar ett hemligt italienskt recept på pasta och bjuder på enkla men smarriga pastarätter. Vi får dessutom dryckestips av Daniella Lundh Egenäs, sommelier, passande nog på vinets dag!