Extern länk
Början på sidans innehåll

Han blev beroende av porr vid 12 års ålder – så skyddar du dina barn från porr

2019-04-23 • 8 min 25 sek

Barn utsätts för porr långt ner i åldrarna. En stor del av porren innehåller våld och barnen som exponeras för detta kan traumatiseras på olika sätt. I dag lanserar organisationen "Porrfri barndom" en plattform där föräldrar kan få tips om hur man pratar med sina barn om porr, men också vad man kan göra konkret – som att installera porrfilter. Elsa Lantz ger tips till föräldrar och Harry Skärlund berättar att han började titta på porr redan i 11-årsåldern – något som fick stora konsekvenser för honom.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.