Början på sidans innehåll

Marie blev svårt sjuk efter bröstoperationen – Tusentals kvinnor drabbas

2019-04-30 • 7 min 39 sek

Sedan man startade bröstimplantatregistret i Sverige 2014 kommer allt fler vittnesmål in från kvinnor som fått problem med sina implantat.
Marie Sundberg från Boden är en av dem.

Lars Lerin i vemod för vännerna: ”Husen står kvar - människorna är borta”

9 min 4 sek

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade konstnärer - men han är ju författare också. I nya barnboken "Kråksommar" är kråkan Lotta en av huvudkaraktärerna och självklart är Lars Lerins akvareller en bärande del i boken. Här berättar Lars hur han och Junior gästades av en kråka och insåg att de har en personlighet. Livet skulle vara tråkigt utan djur i närheten, säger Lerin.

Liv Strömquist: ”Spegelbilden har tagit sig in i vår vardag”

10 min 27 sek

Under pandemin har många tvingats att studera sig själv i en liten ruta på datorn under alla teams-möten eller liknande. Även mobilens inträde tillsammans med sociala medier har gjort att vi nuförtiden lägger massvis med tid på vår yttre skönhet. Detta är något som serieskaparen Liv Strömquist ägnat stor tid att undersöka vad det gör med oss. Detta har bland annat resulterat i boken "Inne i spegelsalen". Området är omgärdat av extremt många tabun och väcker många djupa känslor i oss.

Manifestation planeras vid Kapitolium: ”Ingen ska tillåtas komma i närheten”

3 min 31 sek

USA:s huvudstad Washington DC har skärpt säkerheten och all polis har kallats in från sin ledighet. Detta inför en manifestation som väntas ske senare senare idag utanför parlamentsbyggnaden Kapitolium. Manifestationen arrangeras till stöd för de Trump-vänliga grupper som attackerade och stormade byggnaden den sjätte januari tidigare i år. Vår USA-korrespondent Stefan Borg rapporterar direkt på plats i Washington.

Samuel Fröler debuterar i tv-serien – Det som göms i snö: ”Tveksam till rollen - man måste ju in i skiten”

12 min

Dags för andra säsongen av den prisade krimserien "Det som göms i snö" serien som baserar sig på en idé av författaren Leif GW Persson. Än en gång får vi möta skådespelaren Robert Gustafsson i rollen som den allvarstyngde mordutredaren, Peter Wende,l som har svårt acceptera sin egen brors självmord. Samuel Fröler, som är ny i serien denna säsong, spelar "Ludde Larsson"; polischefen som det visar sig allteftersom, lever ett mörkt dubbelliv.

Skådespelartrion om att spela klassikern Katt på hett plåttak: ”Jäkla häftigt”

11 min

Den 29:e september, är det nypremiär för föreställningen "Katt på hett plåttak" på Maximtatern Stockholm. Ett familjedrama om lögner, svek och osanningar av den store amerikanske dramatikern Tennessee Williams. Pjäsen har sen urpremiären på 50-talet gjort succé både på scen och på filmduken, och har av många beskrivits som ett mästerverk. Marie Göranzon, Livia Millhagen och Linus Wahlgren hyllar sin regissör Stefan Larsson som ett geni och det råder ingen tvekan om att i ensamblen kommer att bjuda på en efterlängtad teaterföreställning.

Här går både Jenny Alversjö och Per Skoglund i spinn över Lördagsmiddagen

11 min

Stjärnkocken Jonas Svensson, lyckades hitta en fullträff vad det gäller smakkombo. Både Jenny och Per Skoglund tappar det totalt.
Det lagades Kycklingknyte med smak av Miso och chili serverat med majs, kål och syrat äpple och till detta en jublande god 10 Spice Crème Brûlée med fikonsorbet. Alla recepten hittar du på Köket.se. Om det är gott?! Kolla klippet!

Skoglunds travrad inför V75 på Färjestadstravet

5 min 46 sek

Per Skoglund är som alltid i högform när det kommer till trav. Här delar han med sig av sin travrad och bjuder på ett reportage med travtränaren Helena Edlund och hästen Beartime, en framgångsrik stjärna på travbanan.

Coronafall i Alperna utreds rättsligt: ”Anses ha mörkat smittan för att rädda skidsäsongen”

59 sek

Alpernas partystad Ischgl – blev ett centrum för spridningen av coronaviruset över Europa i våras. Mer än 6.000 turister från 45 länder uppger att de blev smittade. Nu visar dokument, som nyhetsbyrån AFP tagit del av, att myndigheterna försökte dölja virusutbrottet – för att rädda ryktet om den populära skidorten. TV4Nyheternas Matilda Boza, berättar hur fler personer nu driver ett civilrättsligt mål om utbrottet i Ischgl, bland annat familjen till en man som dog av covid-19, som han ska ha fått i Ischgl.

Gerhardsson inför VM-kvalpremiären: ”Satsar på högt aggressivt försvarsspel”

3 min 25 sek

I kväll klockan 17.30 inleder Sveriges damlandslag i fotboll VM-kvalet borta mot Slovakien. Det är inte bara en plats till VM i Australien och Nya Zeeland 2023 som finns i potten, utan också en OS-plats. Med fart och fläkt framåt och ett högt och aggressivt försvarsspel ska laget kamma hem vinsten, enligt förbundskapten Peter Gerhardsson.

Allt du behöver veta inför kyrkovalet

7 min 50 sek

Det är kyrkoval på söndag, ett val som ofta sker lite i skymundan. Här reder Anders Pihlblad ut de många frågor Nyhetsmorgon fått angående valet och berättar hur valet egentligen fungerar. Desstuom sätts Jenny och Steffo på ett överraskande kunskapsprov.

Anders Tegnell: ”Nu ligger bollen hos ovaccinerade”

5 min 41 sek

Ovaccinerade bör fortsätta hålla avstånd, undvika större evenemang och besök på barer och nattklubbar, det meddelar Folkhälsomyndigheten. Samtidigt behöver dubbelvaccinerade inte längre hålla avstånd. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger nu att "bollen ligger hos ovaccinerade" - och att råden till ovaccinerade är en mer hållbar lösning på sikt än vaccinpass.

By-borna säger nej till namnbyte - byn ska heta By

2 min 38 sek

Mellan Örnsköldsvik och Sollefteå finns en by som heter just By. I veckan dök en Reddit-tråd upp med en bild på vägskylten "By 4" med frågan "Vår by behöver ett namn, har du något förslag?". Nästan 100 förslag har kommit in.
Men By-borna vill inte byta namn på sin ort. Bybon Sofia Olsson berättar att gemenskapen i By är stor, och att de bland annat har en "Bybock", en "bybrasa" och en strand som heter "Bywatch".

Grattis Gustav Leonhardt - du är Sveriges bästa kock: ”Vill bli världens bästa”

14 min

Årets kock 2021, alltså svenska mästerskapet i professionell matlagning, är avgjort. Vinnaren är Gustav Leonhardt - som säger att målet nu är att bli bäst i världen.
Gustav bjuder Jenny och Steffo på vinnarmenyn "Vildsvin på Gustavs vis" - och vi kan avslöja att det smakar gott. Till det bjuder sommelier Maya Samuelsson på dryckestips.

”Utsläppen ökar när ekonomin drar igång”

10 min 24 sek

Värmeböljor, skogsbränder och översvämningar - klimatförändringarna har blivit tydliga i Europa under den här sommaren som gått. Och FNs klimatpanel kopplar tydligt väder till klimatförändringar i sin senaste rapport. Här berättar Johan Kuylenstierna från Klimatpolitiska rådet ger en fördjupning om de sakfrågor som dominerar klimatdebatten just nu och om det allvarliga läget vi befinner oss i.