Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Måns Zelmerlöw om papparollen: ”Jag var inte förtjust i de första månaderna”

Alla sa att när man får barn blir det som en helt ny värld och att man skulle se allt med helt nya färger. Här berättar Måns öppenhjärtigt om sitt nya liv som småbarnspappa i London, ”Det blir väldigt mycket hänga med Albert nu.”

Magnus Calrsson om hunden som gör succé i sociala medier: ”Han är jätterolig”

Magnus Carlsson är just nu fullt sysselsatt med att återigen sätta upp showen ”Från Barbados till Gamla Stan” på Hamburger börs. Det blev en nollställd kalender från en dag till en annan i samband med pandemin. Men nu ska det slå gnistor om nya föreställningen som fått en deluxe uppdatering, säger Carlsson. Det är inte mycket positivt som kommit ur jobbsynpunkt, men uppsidan är att Magnus och maken haft tid att skaffa valpen Cooper som fått mycket tid hemma hos familjen. Cooper välter nätet av gullighet och har fått en egen fanbase, berättar Carlsson.

Pär Lernström programleder Oscarsgalan på TV4: ”Blir en på alla sätt speciell gala”

Här berättar Pär Lernström om upplevelsen på röda mattan under förra årets gala där väl Pär bland annat blev världskändis över en natt efter att ha misstagit sig på kändisarna. Nu är han pepp inför årets gala. Vad vi kan vänta oss av årets gala är i stunden oklart, säger Lernström. Det gick som det gick förra året...
–Jag kommer väl aldrig att göra om just det misstaget igen, men säkert något annat fadäs, säger Pär Lernström. Anna Brolin lovar att hålla sig vaken för att se hur det går för programledarkollegan.

TV4-profilen har blivit ank-mamma till övergivna ungar: "Vad ska de heta?"

I Häringenäs har sex stycken små smaragd—ankor fötts. Det finns dock ett problem. Ankornas mamma har inte visat så stort intresse för äggen.
Så gårdens ägare har lagt äggen i en äggkläckningsmaskin och häromdagen tittade de små liven ut. Och idag har ägaren till gården satt igång ett projekt. Nämligen att stoppa in ungarna under mamman där de hör hemma nu när de är så små.

Så blir den stora filmfesten i år: ”Oscarsgalan 2021 blir film”

På söndag smäller det, då är det dags för galornas gala, Oscarsgalan 2021.
Ida Kjellin, manusförfattare och filmskribent, går igenom vad vi ska hålla ett särskilt öga på, vad det snackas om och vilka som är galans förhandsfavoriter.
Bland annat finns ett svenskt låtskrivarteam nominerade på Oscarsgalan.
Årets favorittippade film är "Nomadland"
Galan drar igång 00.20 svensk tid ochTV4 direktsänder hela galan.
Man har plockat in en stjärnregissören Steven Soderbergh som ska göra allt för att den inte ska se ut som ett stort zoom-möte. Och inga mjukiskläder accepteras, säger Kjellin.

Efterlysning: Är du släkt med donut-bagaren Karl Viktor i USA?

En kvinna i Texas har skickat över en stor samling brev och fotografier från sin farfar till Blekinge museum. Det handlar om bondpojken Karl Viktor Olsson som utvandrade till USA år 1907 och blev framgångsrik donut-bagare.
Museet vet att han hade två systrar som blev kvar i Sverige och nu ska man undersöka om det finns ättlingar kvar i Blekinge som fortfarande lever.
Christoffer Sandahl, enhetschef Blekinge museum berättar hur letandet går.

Så vill partierna stoppa mäns våld mot kvinnor

Regeringen aviserar flera nya lagförslag efter dagens partisamtal om kvinnovåldet. Bland annat ska fotboja kunna användas direkt vid utvidgat kontaktförbud. Dessutom tillsätts en krisgrupp för att stoppa det dödliga våldet mot kvinnor och fyra nya lagskärpningar föreslås samtliga hämtade ur den så kallade hedersbrottsutredningen. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson ger sin analys av Stefan Löfven (S) extrainsatta partiledarmöte.

Om förberedelerna inför Snabba cash: "Träffade väldigt många kriminella"

Inspirerad av Jens Lapidus hyllade bok med samma namn har Netflix-serien Snabba Cash gjort stor succé i Sverige sedan den släpptes för två veckor sedan. En av huvudrollerna, Salim, spelas av Alexander Abdallah. Här berättar han om framgångarna med serien och om de tuffa inspelningsjobbet.

En av Sveriges lyxigaste våningar – ute via bostadsförmedlingen

Här du stått i bostadskö i Stockholm i nära 40 år har du chansen att flytta in bland de allra mest glamorösa adresserna i landet. Det handlar om en riktig paradvåning på 268 kvm, men det kostar att ligga på topp! 38.000 i månaden kostar det i hyra på den fashionabla Östermalmsadressen, men då får du också sju rum och öppen spis på Grev Magnigatan bara ett stenkast från Strandvägen, berättar Ida Södersten på Svenska Bostäder.

Trots kritiska smittläget – Tegnell: ”Det vänder i maj”

I mitten av maj tror statsepidemiolog Anders Tegnell att vi kan börja se ljuset i tunneln. Sara Byfors, enhetschef, Folkhälsomyndigheten, enhetschef, Folkhälsomyndigheten vidhåller dock att det krävs att vi fortsätter hålla avstånden ett tag till.

Så smakade årets första gubbe: ”Väldigt saftig”

Visserligen har vädret slagit om och våren tycks vara bortblåst. Men våren är definitivt på väg. Redan den här veckan har årets första jordgubbar skördats i Skåne. Ännu så länge handlar det bara om några kilo men fram till början av juni ska närmare 20 ton bär skördas. Jordgubbsodlaren Rickard Bergkvist, ger sitt smakutlåtande direkt från växthuset i Ingelstorp

Han föreläser om älvdalska – i Milano

Studenterna vid Milanos universitet bänkar sig för att lyssna på en föreläsning om älvdalska. Föredragshållaren är 26-årige Luca Riccardelli som aldrig har varit i Älvdalen, men som forskat om det älvdalska språket.
Och när det var dags för Luca att göra sin masteruppsats vid universitetet i Rom valde han att skriva om älvdalska – eller elvdalico, som det heter på italienska. Här berättar Luca Riccardelli, språkvetaren direkt från Milano om intresset för elvdalico.

Kulturministern vaccinintyg för publik: "Diskussionen är på bordet"

Amanda Lind (MP), Kultur- och demokratiminister ger sin bild av hur de arbetar med situationen kring fortsatt tomma läktare. Detta tillsammans med Mats Enquist, generalsekreterare Svensk elitfotboll som i ett öppet brev skickat frågan: "Vad har folkhälsomyndigheten emot fotboll?" Återöppningsplanen är på gång, menar Lind.