Djurskyddsexperten: ”Vidriga bilder – finns ingen kontrollapparat”

Veterinären Johan Beck-Friis, numera generalsekreterare i Svenska Djurskyddsföreningen, reagerar starkt på de bilder som visar hur kalvar plågas i Frankrike efter att ha transporterats dit från Irland. Det är djurrättsorganisationer som publicerat de smygtagna filmerna, men Johan Beck-Friis tror inte att det här är ovanligt. För trots att EU har regler som ska förhindra detta så saknar många länder fungerande kontrollorgan.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4