Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sol och regn blandat med högsommarvärme

2019-06-07 • 2 min 20 sek

Så här blir vädret resten av veckan!

Fredsdagen i dag – så firar Sveriges scouter

3 min 24 sek

Den 21 september firas fredsdagen runt om i landet i alla scoutförbund. Scouterna här i Sverige driver en kampanj denna dag som heter 100 % scout som går ut på att man visar upp att man är scout i skolan, på jobbet eller på andra platser genom att ha på sig sina scoutkläder hela dagen. Vi pratar med 16-åriga Isabella Cortez Andersson som är ung talesperson för Scouterna men också scout i Sofia scoutkår i Jönköping.

Regeringen går vidare med Cementabeslut

2 min 26 sek

Regeringen går vidare med förslaget om undantagslag för Cementa, det meddelade näringsminister Ibrahim Baylan (S) och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff under tisdagen. TV4Nyheternas vetenskapskommentator Susanna Baltscheffsky medverkar.

Reformer för 74 miljarder i regeringens budget: ”En av de största jag sett”

5 min 5 sek

Totalt innehåller budgeten utgifter på över 1 000 miljarder kronor. Men de nya satsningarna på 74 miljarder handlar, enligt regeringen, framförallt om klimat och miljö, jobben, välfärden och kampen mot brottsligheten. TV4:s politiske kommentator, Ulf Kristofferson beskriver det som en av de största reformerna han sett någonsin.

Claes Månsson om livet som blyg: ”Kan vara en styrka för skådisar”

11 min

Dagens gäst har stått på teaterscenen i över 30 år och hunnit damma av de flesta pjäser. Efter ett tvåårigt, och högst coronarelaterat uppehåll, är Claes Månsson äntligen tillbaka med den nyskrivna pjäsen Sådan Far. Hör honom berätta om nya pjäsen och om hur han funnit styrkan i blygheten.

Här är de stora snackisarna efter nattens Emmygala

4 min 14 sek

I natt var det återigen dags för kändisar, producenter och journalister att inta röda mattan för den 73:e Emmygalan, och vi tittar närmare på de stora snackisarna från kvällen, tillsammans med Natalie Demirian från Aftonbladet.

10-åring fiskade upp pistoler ur svartån – fick behålla en pistol

2 min 59 sek

Under lördagen gjorde 10-årige magnetfiskaren Maximilian Hellström ett ovanligt fynd i centrala Örebro. Upp ur Svartåns vatten kom en förpackning som visade sig innehålla två pistoler och ammunition. Som belöning fick han behålla en pistol. Hör honom själv berätta om fyndet.

Tusentals flyr undan vulkanutbrott på Kanariö

2 min 21 sek

Igår eftermiddag började svart rök och lava sprida sig från vulkanen Cumbre Vieja, på kanarieön La Palma. Runt 5000 personer uppges ha evakuerats från området. Vi pratar med Björn Lund, seismolog.

Helena af Sandeberg listar karriärens främsta roller

11 min

Kvällens gäst är skådespelaren Helena af Sandeberg som just nu medverkar i tv-serien ”Deg” på SVT, där hon, och den andra huvudrollsinnehavaren Bianca Kronlöf, spelar mot varandra i en desperat jakt på pengar.

Rymdturister på unik resa: ”Väldigt svårt att göra nummer två”

5 min 46 sek

Vad har en 38-årig multimiljardär, en 29-årig canceröverlevare, en 51-årig geologiprofessor och en 42-årig dataingenjör gemensamt? Jo, just nu cirkulerar de runt jorden som de första civila rymdresenärerna någonsin utan en astronaut med sig. Vi pratar med fysikern Patrik Norqvist.

Brottslingar pratade i polisens app – effekterna av ”Trojan shield”

3 min 48 sek

För tre år sedan utvecklades den krypterade appen Anom, som snabbt blev en favorit i kriminella kretsar. Men det ingen visste var att internationell polis följde aktiviteten i den här appen i realtid och att den kontrollerades av FBI. Insatsen kallas ”Trojan shield” och har lett till hundratals gripanden av tungt kriminella i 16 länder. Jens Lapidus, författare och före detta advokat, medverkar.