Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Världsufodagen: ”Intresset har aldrig varit större än idag”

2019-07-02 • 6 min 54 sek

I dag är det världsufodagen. Inget särskilt firas men fenomenet UFO uppmärksammas extra mycket. Världsufodagen ligger på årsdagen av Roswellincidenten, då det spekuleras i att en farkost bemannad av utomjordiska varelser kraschlandade på jorden i den amerikanska delstaten New México. Det finns dock inga belägg för detta enligt Claes Svahn Internationell samordnare från UFO Sverige. Det mesta tyder på att det var en hemlig spionballong som blåste ur position och kraschade. Svahn har förklaringar till de mesta men inte allt. Intressant att veta är att Sverige har världens strösta UFO-arkiv.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".