Början på sidans innehåll

Här ger Jonas Sjöstedt (V) ger Annie Lööf (C) en rejäl känga: ”Hon ger allt till de som redan har”

2019-07-02 • 13 min

I dag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen och Jonas Sjöstedt berättar om hur V ska få inflytande i den rådande politiska situation vi har i landet idag. Sjöstedt säger i intervjun med Anders Pihlblad att det är ”Tomt på vänsterkanten i svensk politik” och frågan är om han kämpar mot samma tomhet på hemmaplan eftersom hustrun, diplomaten Ann Måwe, har utsetts till ny svensk ambassadör i Vietnam och flyttat till Hanoi – allt medan Sjöstedt själv avser stanna kvar i Sverige. Här berättar han varför han valt att stanna och kämpa för Vänsterpartiets politik i landet.

Därför ska du inte överdosera D-vitamin

5 min 2 sek

Vi svenskar äter D-vitamin i stora mängder – försäljningssiffrorna skjuter i höjden och läkarnas förskrivning har ökat enormt de senaste åren. Men vad gör D-vitamintillskott för skillnad, vem ska äta det och kan man överdosera? Åsa Brugård Konde, nutritionist Livsmedelsverket, reder ut.

Carina och Erik Berg blir med superlag – ”En ynnest att få träna dem”

7 min 16 sek

I morgon har "Bergs superlag" premiär på Discovery+ och kanal 5, där Erik Berg har tagit sina fotbollskunskaper och erfarenheter till en ny nivå. Han har nämligen blivit tränare för Djurgårdens lag Panthers och har tillsammans med sin fru Carina Berg målet att ta laget till SM och vinna. I studion har vi Carina Berg och Karin Ahlinder Magnusson, som spelar i laget, och med på länk finns Erik Berg.

Så sminkar du dig läskig till halloween

16 min

Högtiden halloween, som importerats från USA, infaller egentligen 31 oktober, alltså på söndag. Men här i Sverige är det lite mer flytande – man kan nog förvänta sig att en hel del barn och unga kommer att knacka på för "bus eller godis" framåt helgen. Nu ska vi få tips på rysliga halloweensminkningar för både vuxna och barn från Shaul Moalem, lärare Make Up Institute Stockholm. Modeller är Lital Moalem och Julia Svensson.