Början på sidans innehåll

Wanda Bendjelloul om filmen Stockholm: ”De har slarvat lite med sin research”

2019-07-04 • 9 min 11 sek

Wanda Bendjelloul hyllar dokumentären Diego Maradona om en av världens största - kanske rentav den största - fotbollspelaren genom tiderna. Filmen är gjord av Asif Kapadia - som gjorde den uppmärksammade filmen om sångerskan Amy Winehouse för några år sedan - och tar sin början när Maradona värvas till Napoli. Detta medan Stockholm får lite mer ljum hyllning. Den är en bättre ”Heist-film”, alltså se den som en "stöt"-fiilm än en film om psykologiska effekterna av en mycket allvarlig händelse.

Prylbrist kan ställa till problem – julklapparna är i farozonen

6 min 24 sek

Redan nu flaggar företag för prylbrist och fler än 7 av 10 e-handlare menar att de har problem med varuförsörjningen i Postnords senaste e-barometer. Joakim Wirén är detaljhandelsanalytiker och pratar om vilka varor som kan bli extra svåra att få tag i.

Snart blir det svart i tv-rutan – så vet du om du drabbas

3 min 18 sek

Om man har en äldre TV kan det bli så att du får köpa en ny eller åtminstone en ny digitalbox i höst. De gamla inte klarar av den nya tekniken som införs för flera marksända tv-kanaler, så som SVT och TV4. Kristina Ekengren är från Teracom, som äger och driver marknätet för radio och TV i Sverige.

Fler prostituerade i Sverige efter pandemin: ”En fjärdedel av offren är barn”

6 min 51 sek

En rapport från jämställdhets-myndigheten visar att prostitutionen i landet har ökat under pandemin från att ha legat på en konstant nivå över tid. Anna Ekstedt är Sveriges ambassadör mot människohandel och Jacob Flärdh, generalsekreterare på den ideella organisationen mot människohandel och barnexploatering Child10.