Början på sidans innehåll

Så fäller du träd utan att skada dig

2019-07-09 • 9 min 14 sek

Våra träd lever farligt. Många husägare hugger ned alla träd på tomten - helt i onödan. Här visar Douglas Wells, ett riktigt trädproffs hur man kan tänka kring träden i sin trädgård och hur man kan arbeta med sina träd på ett säkert sätt utan att råka ut för olyckor. Vår reporter Carolin Björnerhag får träna på motorsågen och förmedlar en hel del viktigt tips att tänka på före du fäller ett träd.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.