Början på sidans innehåll

Rysk atomubåt i brand: ”Det kunde slutat i en global katastrof”

2019-07-10 • 3 min 27 sek

14 ryska sjömän, har omkommit i en brand ombord på en ubåt. Olyckan inträffade i närheten av marinbasen i staden Severomorsk i nordvästra Ryssland. De omkomna kvävdes av giftig rök, enligt ryska försvarsdepartementet. Med hänvisning till militära källor uppger ryska nyhetsbyrån RBK att ubåten var av typen AS-12, en atomdriven farkost som även kallas Losharik. Uppgiften har inte bekräftats officiellt. Thomas Nilsen, redaktör Barents Observer, menar att besättningen gjort en hjältemodig insats för att stoppa en enorm katastrof.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.