Början på sidans innehåll

Digital dödsfälla ska stoppa massiv råttinvasion

2019-07-11 • 8 min 7 sek

Råttproblemet i de större städerna ökar explosionsartat. Det visar en ny rapport från saneringsföretaget Anticimex. Och det är vi människor som bjuder in råttorna på kalas, särskilt sommartid då vi gärna vistas utomhus med våra picknickkorgar och grillar. Ren lycka för råttorna som lever loppan på våra rester. Vår reporter Carolin Björnerhag är ute på råttjakt med ny effektiv digital fälla tillsammans med skadedjursexperten Håkan Kjellberg.

Därför ska du inte överdosera D-vitamin

5 min 2 sek

Vi svenskar äter D-vitamin i stora mängder – försäljningssiffrorna skjuter i höjden och läkarnas förskrivning har ökat enormt de senaste åren. Men vad gör D-vitamintillskott för skillnad, vem ska äta det och kan man överdosera? Åsa Brugård Konde, nutritionist Livsmedelsverket, reder ut.

Carina och Erik Berg blir med superlag – ”En ynnest att få träna dem”

7 min 16 sek

I morgon har "Bergs superlag" premiär på Discovery+ och kanal 5, där Erik Berg har tagit sina fotbollskunskaper och erfarenheter till en ny nivå. Han har nämligen blivit tränare för Djurgårdens lag Panthers och har tillsammans med sin fru Carina Berg målet att ta laget till SM och vinna. I studion har vi Carina Berg och Karin Ahlinder Magnusson, som spelar i laget, och med på länk finns Erik Berg.

Så sminkar du dig läskig till halloween

16 min

Högtiden halloween, som importerats från USA, infaller egentligen 31 oktober, alltså på söndag. Men här i Sverige är det lite mer flytande – man kan nog förvänta sig att en hel del barn och unga kommer att knacka på för "bus eller godis" framåt helgen. Nu ska vi få tips på rysliga halloweensminkningar för både vuxna och barn från Shaul Moalem, lärare Make Up Institute Stockholm. Modeller är Lital Moalem och Julia Svensson.