Början på sidans innehåll

Kalle Moraeus: ”Min vikt blev så svår att jag slutade fungera”

2019-07-11 • 9 min 51 sek

När Kalle Moraeus blev inbjuden till Biggest Loser tackade han först nej.
–Jag kunde för mitt liv inte begripa att folk ringde och påstod att jag var tjock. Men resan var oerhört nödvändig. Idag är han tacksam över att han var med.
–Nu har jag tappat 25 kilo och blivit en helt annan människa. Här berättar han om sitt nya liv och hur han vill inspirera andra att gå samma väg.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.