Början på sidans innehåll

Hans Blix nyss hemkommen från Tjernobyl: ”Väldigt imponerande”

2019-07-12 • 8 min 8 sek

– Detta är min sannolikt sista tjänsteresa, säger Sveriges internationellt mest respekterade röst. Superdiplomaten Hans Blix var med från allra första början på plats efter Tjernobylkatastrofen. Vi såg hur den svarta röken som bolmade upp från kärnkraftverket. Hjälpen från Sverige gjorde att trycket lättade för Ryssarna. Det var starten till Glasnost, den nya ryska öppenheten.

Kritik mot utseendefixeringen i Hollywood: ”Ska man behöva må dåligt för att leva upp till skönhetsideal”

12 min

I veckans svep går TV4Nyheternas Thomas Ritter och nöjesjournalisten Malin Collin igenom nyhetsflödet. De pratar om att utseendefixering av kändisar debatteras på sociala medier efter att Tom Cruise och Adele lagt upp bilder på Instagram där det syns att de har gått upp och ner i vikt. Dessutom pratar de om den sydkoreanska serien Squid game som står slår alla tiders netflixrekord, debatten kring begreppet "blåbrunt" som hållit i sig sedan förra veckans partiledardebatt och de skenande elpriserna.

Mordmisstänkt man var känd av antiterrorpolisen

3 min 38 sek

Mordet på den brittiske parlamentsledamoten David Amess utreds som terror, och den misstänkte gärningsmannen är häktad för terrorbrott. Nu framkommer fler detaljer om gärningsmannen - bland annat att han var känd av antiterrorpolisen sedan tidigare. TV4Nyheternas reporter Petra Nordlund McGahan berättar mer.