Början på sidans innehåll

Nu drar stormen Barry in över Louisiana: ”Det kommer att bli stora problem”

2019-07-13 • 2 min 57 sek

Meteorolog Lasse Rydqvist berättar om sommarvädret i Sverige som i stort handlar om växlande molnighet med tidvis sol och tidvis moln och på en del håll även regn- eller åskskurar som blommar upp under dagens lopp. och vi fastnar för tittarbilden som Jenny Wilkes, från Sattkärr i Värmland tagit.
–Den skulle man vilja rama in, säger Lasse. Men det största orosmolnet är ändå den annalkande stormen Barry som ser ut att bli svår.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.